Adventi jótékonysági akciót hirdetett meg a megyei önkormányzat

Megosztás

Lennél a karácsonyi angyalunk? – teszi fel a kérdést Jász-Nagykun-Szolnok (vár)megye önkormányzata. A Magyar Református Szeretetszolgálattal, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Családok Átmeneti Otthonával és a Katolikus Karitasz Szent Erzsébet Csoportjával együtt kezdenek jótékonysági akcióba ezzel az elnevezéssel.

Sajtótájékoztató keretében számolt be az adománygyűjtés részleteiről Hubai Imre, a megyei önkormányzat elnöke. A felhívás már csaknem szokásosnak mondható, hiszen idén negyedik alkalommal kerül megszervezésre.

Tartós élelmiszertől kezdve, játékokon és csokin át tisztálkodószerekig minden ilyen és ehhez hasonló felajánlást nagy szeretettel várnak. Az önkéntes felajánlásokat rászoruló családokhoz kívánják eljuttatni, Hubai szerint az elmúlt években egy harmonikus együttműködés alakult ki, remélik, hogy ezáltal az ünnepi készülődés mindenki számára könnyebbé válik és a családok terheit csökkenteni tudják.

„Ha a közös összefogás szeretetből születik, az mindenkit épít. Különleges érzés, hogy nagy múltú szervezetekkel ülhetünk egy asztalnál. Tiszaszentimrén az adománygyűjtés már november elején megkezdődött, az ökumenikus segélyszervezetnek negyven csomagot állítottunk össze” – mondta a megyei koordinátor, Fodor Gusztáv református lelkész.

Háromféle csomagot fognak összeállítani, szeretetdobozt, angyalszárnyat és karácsonyi meglepi csomagot. A szeretetdobozban elsősorban tartós élelmiszert és higiéniai termékeket tesznek, az angyalszárnyban mesekönyvek, gyerekjátékok, kifestő füzetek lesznek, míg a meglepi csomagban legfőképp ruhanemű, édességek és könyvek.

Az adományokat a megyeháza portáján lehet leadni december 5-18 között minden nap 7:30 és 17:00 óra között.

Kép: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Önkormányzat Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek