Másodszor is legyőzte a halált a megnyúzott kiskutya, Zsebibaba

Megosztás

Nem egyszer írtunk már a Szol24-en arról, hogy milyen fájdalmas és szomorú megpróbáltatásokat tartogat az élet a tavasszal Jászapátin megnyúzott kiskutya számára. Zsebibaba hősként viselte a fájdalmat, több műtétre és rengeteg fájdalomcsillapítóra volt szükség, hogy változás álljon be az állapotában. A sérült, mentett kutyákkal foglalkozó Wegera György most arról számolt be, a kialakuló légmellét kezelni tudták, illetve javul a tüdőkapacitása: hosszú idő után újra magához ölelhette az állatot.

Nem túlzás, ha azt írjuk, a fél háta hiányzott annak a kutyának, akit még áprilisban találtak Jászapátin. A Kutya-segélyszolgálat Alapítvány segített a megmentésében, de akkor az sem volt biztos, hogy egyáltalán az éjszakát megéli.

Hogy mennyire súlyos volt a sérülés, amit szegény védtelen állatnak kellett elszenvednie, arról Wegera így ír:

„Életem eddigi 42 éve tele volt megpróbáltatások sorozatával. Árvaság-családból történő kiszakadás-kitaszítottság-élet/halál harcok. Most mégis azt érzem, ami Nyekderével történt, olyan szinten traumatizált, hogy szó szerint szorongok tőle. Legdurvább rémálmaim váltak valósággá! Látni Zsebibaba-Nyekdere fuldoklását, a mellkasából spriccelő vért, pánikolva küzdeni az életéért, miközben láttam, hogy fogy el belőle az élet, teljesen kikészített. Bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha a kezeim között fullad meg vagy vérzik el” – írta Wegerea a Facebookon.

Rettenetes kínokat kellett átélnie a Jászapátin megnyúzott állatnak

Aztán júliusra minden jóra fordult, akkor úgy fogalmaztunk, teljesen meggyógyult Zsebibaba, ám ezt követően még jócskán akadtak komplikációk. A seblázzal nagyon megküzdött a szervezete, ráadásul novemberben tüdőtágulata lett, életmentő beavatkozást kellett rajta végrehajtani.

Csodák csodájára úgy tűnik, hogy ez is jól sikerült, mostanra fokozatosan visszatérhet a kiskutya életébe a mozgás.

Szegény Zsebibaba hányatott sorsát a virgonc viselkedése sem könnyíti meg, néhány nappal ezelőtt kiderült, hogy önveszélyes, ugyanis a gyógyulása miatt rárakott kalapját megtámadta, ami elakadt a szájában. A köhögő-fuldokló hangra lettek figyelmesek, majd annyit láttak, hogy a cilindere feszíti szét az alsó és felső állkapcsát. Az égiek ismét megsegítették Zsebibabát, nem lett nagyobb baja.

Kép: Wegera a kommunikátor: Hírek-videók. Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek