Közmeghallgatást tartottak Tiszaföldváron

Megosztás

Elsősorban a folyamatban levő beruházásokról és projektekről érdeklődtek a helyi művelődési házban tartott szokásos évi közmeghallgatáson a tiszaföldvári lakosok. Hegedűs István polgármester részletesen beszámolt a fejlesztésekről, valamint az óvodát, illetve a TOP Pluszt érintő fejleményekről.

„A Városi Művelődési Ház épületét utólagosan szigetelhettük, nyílászárókat is cseréltünk, valamint napelem-rendszert telepítettünk és kialakítottunk egy akadálymentes mosdót” – mondta Hegedűs István, hozzátéve, hogy a támogatás összege nagyjából 178 millió forint.

Emellett zajlik a Homoki óvoda főépületének felújítása, ami szintén TOP-os pályázat. Az óvoda két napelemmel bővült, és bár a homlokzati vakolat sokkal rosszabb állapotban van, mint ahogy azt elsőre gondolták, az önkormányzat saját forrásból, mintegy három millió forinttal kiegészítette a büdzsét.

A városközpont szintén fejlesztésre kerül, a Kossuth Lajos út környékén parkolókat alakítanak ki, a közintézmények előtti zöld parkot átépítik. Sőt, a sportolni vágyókra is gondolnak: rekortán futó- és „Pump Track” pálya épül nagyjából 500 millió forintból. 

Nemrégiben több alkalommal is írtunk Tiszaföldvárról: semmiképpen se varrjuk az önkormányzat nyakába, de tény, hogy nem kevés kellemetlenséget okozott néhány nappal ezelőtt az eset, amikor tönkrement egy autóbusz, emiatt pedig a délelőtt a délelőtti órákban két járat sem tudott a szokásos időben útjának indulni.

Ami már inkább önkormányzati kérdés, hogy falkákban kóborló, félelmet keltő kutyák és illegális szemétlerakó helyek keserítik meg a helyiek életét. Cseuz Zsolt alpolgármester által közzétett adatok szerint csak idén októberig 1567 esetben kellett intézkednie az önkormányzat munkatársának, legfőképpen gondozatlan telkek, illegális szemétlerakatok és a kóbor ebek miatt.

Kép: Földvári Hírlap Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek