Bérbe adja az önkormányzat a jászberényi jégcsarnokot

Megosztás

Bérbe adják a jászberényi jégcsarnokot – legalábbis erre tesz kísérletet az önkormányzat, miután november 29-én, egy rendkívüli testületi ülés keretében a pályázat kiírásáról határoztak. Tény, a megnövekedett közműköltségekre valamilyen választ kellett adni az egyre nagyobb érdeklődésre számot tartó pálya problémamentes üzemeltetésének érdekében.

Budai Lóránt polgármester szerint a tegnapi döntést hosszas előzetes vizsgálatok és szakmai egyeztetések előzték meg. Úgy fogalmazott, az idei év másról sem szólt, csak a kiadások csökkentéséről és racionalizálásáról.

A jászberényi önkormányzat három év alatt 14 millió forint üzemeltetési támogatással és a közműköltségek kifizetésével, mintegy 150 millió forinttal járult hozzá a jégcsarnok eredményes működtetéséhez.

„A mindennapos kiadások mellett a közeljövőben el kell végezni az íves fa főtartók felületkezelésének karbantartását (35 millió forint) és a páramentesítésre alkalmas légkezelő gépészet kiépítését (36 millió forint) is. Mindebből talán már jól látszik, hogy az egyre nagyobb érdeklődésre számot adó jégcsarnok biztonságos, hatékony és eredményes üzemeltetése saját erőből csak nagyon nehezen biztosítható” – írta közösségi oldalán.

A Jászság fővárosának szívében kiemelt helyet foglal el a jégkorong, néhány nappal ezelőtt a Szol24 is írt róla, hogy végre újra élvonalbeli hokimeccset rendeznek a városban. A Dunaújvárosi Acélbikák és a Budapesti JAHC december 2-án 15:00-tól idén negyedik alkalommal csap össze, ezúttal semleges helyszínen, a hoki egykori vidéki fellegvárában, Jászberényben. A város csapata második vidéki együttesként ünnepelt bajnoki győzelmet a Jászberényi Lehel jégkorongcsapata az 1989/90-es szezonban.

Kép: hunskate.hu

Kapcsolódó cikkek