Csarnokot avatott, majd “őrséget váltott” a szolnoki vállalkozás

Megosztás

A több, mint három évtizede működő szolnoki Mátyus Kft. egyfelől egy új csarnokot avatott, másfelől viszont Mátyus Ernő ügyvezető átadta a cégvezetéssel kapcsolatos feladatait, fiának, Gábornak. Szalay Ferenc polgármester a Facebookon hangsúlyozta az ilyen és ehhez hasonló vállalkozások kiemelkedő szerepét és jelentőségét a megyeszékhelyen.

A Mátyus Kft. több mint, 30 év tapasztalattal bír, többgenerációs családi vállalkozás. Azzal a céllal kezdtek bele a pénztárgép szalagok gyártásába, hogy megnöveljék a pénztárgépek élettartamát.

Fő tevékenységük irodatechnikai alapanyagok és -kellékek gyártása, valamint kis- és nagykereskedelme, amelynek technika hátterét 2003-ban épült saját gyártóüzemünk és logisztikai raktáruk biztosítja.

Szalay úgy fogalmaz, annak, hogy jelentősen csökkent a munkanélküliek száma Szolnokon, oroszlánrésze van a mikrovállalkozásoknak, amelyek fenntartják a városi gazdaságot. Szeretnénk elérni, hogy vonzó hely legyünk nem csupán az óriás befektetők, de azon fiatalok számára is, akik a Mátyus Kft. példáján keresztül világosan látják, hogy Szolnokra érdemes innovatív ötletekkel visszatérni” – írta közösségi oldalán.

Az eddigi ügyvezető Mátyus Ernő átadta a stafétát

A Mátyus Kft. egyéni fejlesztésű gépparkjuk van és saját gépjárműflottájuk, ami által piacvezető szerepet töltenek be a pénztárgépszalagok és egyéb papírtekercsek szektorában.

„Ernő barátom átadta a stafétabotot fiának, Gábornak, akit hallva biztos vagyok abban, hogy a cég jövője továbbra is jó kezekben van, és legalább olyan sikeres lesz, mint amilyen volt az elmúlt harminckét esztendőben” – zárta a posztját Szalay.

Kapcsolódó cikkek