Századik születésnapját ünnepelte a szolnoki Imre bácsi

Megosztás

Ráadásul egyúttal a 70. házassági évfordulóját is ünnepli a megyeszékhelyi lakos.

Nemrég ünnepelte szűk családi körben századik születésnapját Bende Imre szolnoki lakos, akit Fejér Andor alpolgármester is felköszöntött.

Az eseményen Szalay Ferenc polgármester ugyan nem tudott részt venni, de a közösségi oldalán keresztül ő is felköszöntötte Imre bácsit, aki ráadásul feleségével idén ünnepelte a 70. házassági évfordulóját is:

“A munka nemesít, és fiatalosan tart, ez minden ilyen centenáriumi köszöntésen elhangzik, Bende Imre esetében sincs másként: 95 éves koráig aktívan művelte a kertjét, azóta ugyan kicsit visszább vett a tempóból, maradt az otthoni házimunka, de szerintem mindannyian megirigyelhetjük, mennyire aktív, és mentálisan milyen összeszedett.”

“Nem csupán a századik születésnapodhoz, de a hetvenedik házassági évfordulódhoz is gratulálok, további boldog, szeretetben, egészségben töltött éveket kívánok!” – írta Szalay.

Mint Imre bácsi a szoljon.hu portálnak elmondta, 1952 szeptemberében nyert felvételt a budapesti pénzügyőri iskolába, s olyannyira szerettem a munkáját, amit az egyik legfontosabb dolognak tart az életben, hogy még nyugdíjas koromban is 15 éven keresztül dolgoztam a Kőolaj és Földgáz Termelő Vállalatnál. “A legnagyobb öröm mégis az számomra, hogy mindig is nagy figyelmet fordítottam a családomra” – tette hozzá.

Fotó: Szalay Ferenc Facebook

Kapcsolódó cikkek