Izgalmas kincskeresésben mérik össze tudásukat Martfűn

Megosztás

Ismét egy innovatív játékkal várja az érdeklődőket Martfű városában a művelődéi központ. Nyolc különböző feladatot kell teljesíteniük azoknak, akik vállalják, hogy megmérettetik magukat a kincskeresésben, közben pedig az esemény lehetőséget ad arra, hogy a versenyzők végigjárják városuk minden fontosabb állomását.

A Martfűi Művelődési Központ és Könyvtár munkatársa, Eiler Zita muzeológus úgy fogalmazott, olyan programban gondolkodtak, ami játékosan vezeti végig a lakosokat a településen. „A feladatok megoldóinak megadott koordinátákat kell felkeresni. A gyermekeknek izgalmas családi program, a modern technikával a fiatalokat is bevonjuk” – tette hozzá.

A játékkal tehát felfedezhetőek Martfű különleges helyszínei és minden ehhez kapcsolódó érdekesség egy könnyed családi, baráti kirándulás keretében.

A megadott, sejtelmes nyomok mentén akár egyedül is bele lehet vágni a kalandba, a lényeg az, hogy az elrejtett geoládákat, azaz műanyag dobozokat kell megtalálni. A dobozt ki kell nyitni és a megadott utasítások alapján folytatni a játékot. Fontos, hogy minden helyszínen szükséges egy szelfit készíteni!

A verseny koordinátáit, amelyek mentén el lehet indulni, a Facebookon és személyesen a műveldési központ portáján egyaránt megtalálható. A művelődési központ közösségi oldalán azt írták, a kereséshez javasolják a Google Maps használatát, ugyanis gyalogos módra állítva könnyen megtalálhatók a rejtések.

A megfejtések leadási határideje december 6. délután négy óra. Aki teljesítette a túrát és elkészítette az összes feladványhoz a szelfit, ajándékban részesül.

Októberben a művelődési központ „Rettegés az irodaházban” nevű kooperatív játékában vehettek részt a helyiek. A történet szerinteltűnt a titkos gumirecept, a szocialista időszakban rendkívül kedvelt Tisza cipő „receptje”: a versenyzőknek mielőbb meg kell találniuk, mielőtt a konkurens cipőgyárhoz kerül.

Kép: Femina

Kapcsolódó cikkek