Még a karácsonyfa-állításból is politikát csinálnak Szolnokon

Megosztás

Szalay Ferenc a napokban osztotta meg közösségi oldalán, hogy gyönyörű ezüstfenyő pompázik a Kossuth téren, azaz megvan a város karácsonyfája. Úgy tűnik, az adventi hangulat és az ünnepek közeledte nem tántorítja el a szolnoki politikát, főleg a kormánypárti városvezetést, hogy pitiáner módon söpörjön le ellenzéki javaslatokat – legalábbis erről szól a polgármester bejegyzésére rákontrázó önkormányzati képviselő, Borda Zoltán írása.

Bordát egy barátja kereste meg azzal kapcsolatosan, hogy a saját telkén levő, kb. 6 méteres fenyőfa kinőtte a helyét, ezért azt közösségi felhasználásra szeretné felajánlani. Az önkormányzati képviselő úgy gondolta, a Gróf Széchenyi István parkban a szokásos helyen, a kopjafánál jól mutatna, ráadásul a városi főkertész tájékoztatása szerint a feldíszítéséhez szükséges tárgyi feltételek rendelkezésre állnak, tehát elviekben nincs akadálya a városrész saját karácsonyfájának megvalósulásához.

A probléma ott van, hogy Szolnok vezetése kizárólagosan a központban, a Kossuth téren kíván karácsonyfát állítani. A 25 méteres fenyőt a szandaszőlősi Kiss Ferenc és felesége ajánlotta fel, de úgy tűnik, hogy a többi városrésznek, ezen belül a Széchenyi-lakótelepnek már nem jut saját karácsonyfa.

„November 14-én felhívtam a főjegyzőt, aki arról tájékoztatott, hogy a polgármester és mindenben(is) illetékes helyettese úgy döntött, hogy a kivágáshoz és helyszínre szállításhoz szerintük szükséges 800.000-1.000.000 Ft(?) nem áll rendelkezésre a város költségvetésében” – írta a Facebookon Borda Zoltán.

A napokban szóban közölte vele a fejlesztési alpolgármester, hogy nem támogatják a javaslatát, mert akkor máshol is ilyen igények merülnének fel.

„Tájékoztatott, hogy a Városüzemeltetési Kft. több városrészben, így a Széchenyi lakótelepen is, hamarosan kb. 3 méteres fenyőket fog ültetni, hogy azokat minden évben feldíszíthessék az ott élők. Most látom ezen a közösségi portálon, hogy itt ez már úgy lett publikálva, mint kormánypárti képviselői javaslat, amit az alpolgármester és a városi cég azonnal elfogadott.”

Tényleg elképzelhető lenne, hogy a megyeszékhelyen még a karácsonyfa-állítás is kőkemény politikai kérdés, ahol az ellenzéki javaslatokat mindenáron vissza kell tartani? Nos, a kérdés megválaszolását rábízzuk az olvasókra.

Képek: Szalay Ferenc Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek