Borzalmas – a hordozóval együtt dobták ki az elpusztult háziállatot Szolnokon

Megosztás

Felháborító esetre hívta fel a figyelmet közösségi oldalán egy szolnoki nő. Valaki az elpusztult macskáját a saját hordozótáskájában hagyva, egy játszótér mellett egyszerűen csak kidobta. Biztos, hogy nem így, de akkor hogy kell eljárni, ha szeretett házikedvencünk elhagyja a földi világot?

„Kidobod a halott macskád, hordozóval együtt? A játszótérrel szemben. A jó isten verjen meg! Biztos vagyok benne, ennél többet érdemelt!” – írta a feldühödött lakos néhány nyomdafestéket nem tűrő, de jogos kifejezés kíséretében.

A hozzászólók egyöntetűen arról írtak, hogy erre nincsenek szavak, valaki szerint vissza fog csapni a karma arra, aki a tetemet ilyen állapotban kint hagyta, mások pedig úgy fogalmaztak, az úgynevezett „gazdi” arra sem méltó, hogy egyáltalán embernek nevezzék.

A szegény kismacska testét a Szolnok Városi Állatothon Alapítvány vitte el, ők fogják megadni neki a végső tisztességet. Egy másik szolnoki lakos kiemelte, hogy a szervezet nagyon segítőkész és csak a legnagyobb elismeréssel tud róluk beszélni, miután évekkel ezelőtt felkereste őket néhány kidobott, borzasztó állapotban levő papagáj ügyében, és egyből jöttek, segítettek.

Általánosságban elmondható, hogy az elpusztult állatot felelős módon kell kezelni, figyelembe véve a környezeti és egészségügyi szempontokat, ez az, aminek a szöges ellentéte történt a bejegyzés szerint.

A helyi önkormányzati hatóságok vagy állatvédelmi szervezetek általában segítenek az elpusztult állatok elszállításában. Az állat tetemét ne dobjuk a háztartási szemétbe, mert veszélyes lehet és szennyezheti a környezetet. Ha az állat hirtelen és váratlanul halt meg, lehet, hogy érdemes felvenni a kapcsolatot az állatorvossal, aki segít meghatározni a pontos okot és információval tud szolgálni a továbbiakról.

Összefoglalva, talán minden megoldás jobb és tisztességesebb lehet, mint egyszerűen csak otthagyni a játszótérrel szemben egy kisállat földi maradványait.

Kép: Marcsi Csepregi/Facebook

Kapcsolódó cikkek