Szuperhősöket keres a Szolnok Városi Állatotthon

Megosztás

Önkénteskedni jó, a munka pedig nemesít, pláne akkor, ha ilyen hálás környezetben teheti az ember. A Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány dolgozói és persze négylábú lakói is szeretettel fogadják azokat a fiatalokat, akik nem sajnálják a nyári szünidejüket, és szuperhősként segítik a benti munkát, rendben tartják a kenneleket, az otthon környezetét. Jelentkezni folyamatosan lehet télen-nyáron, kortól és nemtől függetlenül.

-így szól a Besenyszögi úti telep felhívása.

A menhely gondozásában számos szeretetre ás törődésre vágyó kutya van, akiket nem elég etetni, simogatni és sétáltatni, de szükséges rendszeresen takarítani a környezetüket is. Pont úgy, mint egy otthonunkban tartott állat esetén.

Az itt élő kutyusok mindegyike nehéz körülmények közül került ki, sok esetben a halál torkából menekültek meg. Ott van például Fifi, az újonc, akit pár hete egy járókelő pillantott meg a Zagyva szolnoki szakaszának kellős közepén, amint éppen az életéért küzdött. A fiatalember gondolkodás nélkül a habok közé vetette magát és kimentette a fehér szőrgombócot, aki már az utolsókat rúgta. Gyorsan pokrócba csavarták, felmelegítették a kihűlt testet és jöhettek az állatorvosi vizsgálatok.

Mint kiderült, Fifi 15 éves, nem hall és a látása sem az igazi már. A mikrochip-leolvasás ugyan sikerrel járt, ám az eb gazdája idős koránál fogva nem tudja a továbbiakban ellátni hűséges barátját, így lemondott róla. Így lett Fifi a menhely egyik legidősebb lakója –remélhetőleg csak átmenetileg.

Fifi, a Zagyvából mentett kutya

Nagyon fontos az a munka, amit a telepre érkező önkéntesek végeznek. Fiatalok és idősebbek is vannak, a diákok között sokan az érettségihez szükséges ötven órás közösségi szolgálat keretében jönnek, de öröm számunkra, hogy sokan azért segítenek, mert szívügyük az állatvédelem – hangsúlyozta a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány felügyelő bizottságának elnöke.

Kapcsolódó cikkek