Jelentősen növekedett a munkanélküliek száma

Megosztás

Növekedett a munkanélküliség az idei második negyedévben. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 5.3 százalék volt a munkanélküliek aránya, ami meghaladja az országos átlagot.

A második negyedéves adatok alapján, úgy látszik, hogy nemcsak a hatalmas, Európa-rekorder infláció nehezíti a magyar családok megélhetését, hanem a munkanélkilégl növekedése is. A Központi Statisztikai Hivatal adatai azt mutatják, hogy országosan és megyékben is növekedett a regisztrált munkanélküliek száma.

Az idei második negyedévben országosan a munkanélküliek száma 36 ezer fővel, 193 ezer főre emelkedett.

Jász Nagykun-Szolnok megyében a 15-74 évesek munkanélküliségi rátája 5,3 százalékot tett ki. Ez meghaladta a 3,9 százalékos országos átlagot, nem is szólva a legjobb eredményt produkáló Győr-Moson-Sopron vármegyénél, ahol mindössze egyetlen százalék a munkanélküliség. De sokkal jobb helyzetben vagyunk a leghátul kullogó Somogy vármegyénél, ahol az említett korosztály 8,8 százalékának nem sikerül elhelyezkednie, vagy a 8,4 százalékos munkanélküliségi rátával szintén rossz mutatóval bíró Nógrádnál.

Annak ellenére, hogy nőt a munkanélküliség, ázsiai munkavállalók árasztják el az országot. Úgy látszik, hogy a kormány plakátjai, miszerint “Ha Magyarországra jössz nem veheted el a magyarok munkáját!” már nem érvényesek.

Forrás: KSH, Szoljon.hu

Kapcsolódó cikkek