Francia vacsoraestet tartott a szolnoki lovagrend

Megosztás

„A jó konyha az alapja az igazi boldogságnak”. Az idézet a világ gasztrokultúrájának meghatározó francia személyiségétől, Auguste Escoffier -től származik, akinek születése 177. évfordulójára szervezett immár nyolcadik alkalommal a minap díszvacsorát Szolnokon a Garden Hotelben a róla elnevezett lovagrend.

A mai éttermi és étkezési szokások javarészt Escoffier újításának köszönhetőek. Nem véletlenül nevezte őt II.Vilmos császár a szakácsok császárának.

Az Escoffier díszvacsorán a többfogásos kitűnő menüsort az est folyamán újonnan felavatott Adamek Balázs székesfehérvári séf (nyitóképünkön), mesterszakás állította össze és koordinálta Vomberg Frigyes, a „Séfek Séfe” irányításával, természetesen a lovagrend és a Garden Hotel szakácsainak aktív részvételével és a Szolnoki Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola szakács tanulóinak segítségével.

A tanulók a menüsor készítése folyamán neves séfektől leshették el a szakács mesterség fortélyait.

Az Escoffier-rend oklevéllel ismerte el az iskola szakács,cukrász és felszolgáló szakma utánpótlás nevelése, a szakma hírnevének öregbítése terén végzett munkáját. A vacsoraestet levében köszöntötte Pierre Alain Favre, a világ legnagyobb gasztronómiai szervezetének európai elnöke.

A díszvacsora kezdetén, a résztevők megemlékeztek, tagtársuk, a nemrégen elhunyt Nádas Mihályról, a mindenki által elismert szolnoki vendéglátós szakemberről, akinek éttermében alakult meg 2005-ben Magyarországon egyedüli a rend.

Forrás: Bali István Facebook

Kapcsolódó cikkek