Két hete szabadult és máris meglopott egy beteget a kórházban a többszörös visszaeső férfi

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a többszörös visszaeső, csörögi férfivel szemben, aki két héttel a börtönből való szabadulása után újra lopott Szolnokon, a kórházban.

A vádirat szerint a 35 éves férfi június 24-én, kora délelőtt bement Szolnokon, a Hetényi Géza Kórház Baleseti Sebészeti Osztályának egyik kórtermébe, és az ott lévő egyik ágyról ellopta a kórteremben éppen nem tartózkodó, kórházban ápolt férfi 35 ezer forint értékű mobiltelefonját, valamint az ágy melletti kisszekrény fiókjából a beteg pénztárcáját, benne a hatósági igazolványaival.

A férfi a pénztárcát gyorsan átnézte, és mivel abban pénzt vagy bankkártyát nem talált, azt a benne lévő közokiratokkal együtt a kórházban a tűzlépcsőnél lévő fűtéscsövek mögé eldugta.

A biztonsági őrök, amint értesültek a lopásról, azonnal hívni kezdték a lopott telefont, és még a kórházzal szemközti buszmegállóban sikerült feltartóztatni a tolvajt a rendőrség kiérkezéséig.

Az ellopott értékeket a férfinél megtalálták, azokat a tulajdonosnak visszaadták.

A járási ügyészség a többszörösen büntetett férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztésre, valamint közügyek gyakorlásától eltiltásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni, a férfi a döntést – a vele szemben folyamatban lévő más ügyben elrendelt – letartóztatásban várja, közölte dr. Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség).

A mellékelt képeket a nyomozó hatóság készítette a lopás helyszínén.

Kapcsolódó cikkek