Távolról olvassák le, ki mennyi hőt és meleg vizet fogyasztott

Megosztás

A távfűtésben érintett szolnoki lakások több mint 90 százalékában már felszerelték azokat a fűtési költségmegosztókat, illetve használatimelegvíz-mérőket, amelyek megteremtik a lehetőségét a rádiós rendszerű jeltovábbításnak. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be.

Az MVM egyedülálló okos távhőmérési rendszert épített ki Szolnokon, jelentette be Szalay Ferenc szolnoki polgármester.

A modern fűtési költségosztók és használati melegvízmérők megteremtik a lehetőségét a rádiós rendszerű jeltovábbításnak, az időszakos fogyasztás leolvasásához nem kell az ügyfélnek otthon tartózkodnia, az adatok gyűjtése és továbbítása automatikusan történik.

A kormányzat számos döntéssel segíti az állampolgárokat az élet minden területén. Az okosmérők felszerelésével a rezsiköltségek csökkenése várható. A kormány háztartásonként évi több mint 130 000 forint rezsitámogatást nyújt, ez szintén mérsékli a háztartások kiadásait.

A program keretében Szolnokon 7.500 lakásban 26 ezer 78 fűtési költségmegosztót szereltek föl, 4.400 lakásban 6 ezer 387 melegvízmérőt cseréltek le.

Még az idén elindul a projekt II. üteme, amelynek során további 59 épület mintegy 4350 lakásában cserélnek melegvízmérőt Szolnokon.

Forrás: Szolnok Tv és Szalay Ferenc Facebook

Fotó: Kállai Mária Facebook

Kapcsolódó cikkek