Szűnni nem akaró problémák a MÁV szolnoki vonalain – vannak, akik szerint ez szándékos

Megosztás

Az utóbbi bő tíz évben valóban messze volt a tökéletestől a MÁV működése, rengeteg volt a késés, a szolnoki vonal pedig mindig is az átlagosnál terheltebb volt. Az utóbbi hetekben azonban nagyon látványosan kicsúcsosodtak a problémák, amik abszolút mindennaposak. Van, aki szerint ez már nem lehet a véletlen műve.

A Mávinform már kora reggel közölte, hogy ez a nap sem múlik el gond nélkül a jászkunságot érintő vonalakon.

“Szeptember 13-án, szerdán a Szolnokról a Keleti pályaudvarra 4:43-kor induló G60-as (3359) és a Keleti pályaudvarról Szolnokra 6:45-kor induló Z60-as (3340) vonat műszaki ok miatt nem közlekedik.” (még szinte el sem kezdődött a nap és már kettő)

Hozzászólások:

“Még csak reggel 6 óra, de már vagy 6-7 vonatot lemondtak, nem közlekedik. Mi lesz estig?”

“Balaton déli oldalának a közlekedésével mi van? Délelőtt székesfehérvári átszállással lehetett csak Balatonföldvárra eljutni. Most délután visszafelé a 14:50-körül induló még Székesfehérvárt sem érte el, 40 perces késés már! Ez szándékos, hogy bizonyításra kerüljön hogy x*rban a MÁV. Vagy mi történt? Az időben való megérkezés minden utas érdeke lenne, ha ebből kár keletkezik a MÁV mit tesz?!”

Azért még nem volt vége: “A Keleti pályaudvarról 7:20-kor Sülysápra és a Sülysápról 8:24-kor a Keleti pályaudvarra induló S60-as vonat (3422, 3427) nem közlekedik.”

Mi hogy érezzük? Valóban valami szándékosság állhat ebben a nagyon látványos további leromlás mögött? Minden technikai probléma most jön elő, amikor a kormány összecsattant a MÁV vezetésével? Másik kérdés: nem kellene valamit javítania a MÁV-nak, illetve magának a kormánynak, hogy végre normálisan közlekedjenek a vonatok? Vagy ismét jön a “jóvanazúgy” felfogás?

Kapcsolódó cikkek