Gyermekfejlesztő lesz a jászberényi Kuckó oviból

Megosztás

A csökkenő gyermeklétszám, valamint a Központi Óvoda megépítése miatt Jászberény korábbi vezetése a Báthory úti Kuckó Óvoda bezárásáról döntött. Az épület hosszú ideig üresen állt, a város azóta is többször próbálkozott az ingatlan értékesítésével. Néhány sikertelen próbálkozás után azonban most örömhírről tudott beszámolni a polgármester.

Budai Lóránt szerint egy közelmúltban lezárult sikeres pályázati eljárásnak köszönhetően az épületben olyan komplex gyermekfejlesztő központ jön létre, amelynek keretében pedagógusok, gyógypedagógusok foglalkoztatása fog megtörténni. A teljesség igénye nélkül: ringató foglalkozás, gyermekjóga, gyermek gyógytorna, logopédia, pszichológia, sajátos nevelési igényű gyermekek fejlesztése, iskolai előkészítő foglalkozások, kutyaterapeuta vagy táplálkozási tanácsadás.

Külön örömhír, hogy a pályázók szeretnék a „Kuckó” elnevezést tovább örökíteni, valamint az épület közösségi profilját is megtartani. Az épület külső és belső fejlesztését, a belső terek kialakítását követően a fejlesztőházat 2025. szeptemberében szeretnék megnyitni.

Forrás: Budai Lóránt Facebook, fotó: Gémesi Balázs

Kapcsolódó cikkek