Kecskeméti egyetemistákat láttak vendégül Tiszaföldvár-Homokon

Megosztás

A kecskeméti Neumann János Egyetem Kertészeti és Vidékfejlesztési Kar másodikos és harmadikos diákjai látogattak minap Homokra és Tiszaföldvárra.

A vidékfejlesztési, kertészeti, mezőgazdasági mérnöki szakok hallgatóit és kísérőjüket, Turiné Dr. Farkas Zsuzsanna egyetemi tanárt a homoki Révay György intézmény vezetője, Szabó Mihály köszöntötte.

A látogatás célja egy szakmai gyakorlati nap létrehozása volt, amelynek keretében először az intézménynek – mint öko-iskola címmel rendelkező intézménynek – a kertészetét, állattartó részlegét, veteményesét valamint a – 35-40 százalékban önellátáson alapuló – konyháját tekintették meg a hallgatók. Ez utóbbi országosan is egyedülálló különlegessége a Révaynak.

Az egységeket Barcza Gábor tangazdaság vezető mutatta be, aki a délután folyamán egy interaktív előadást is tartott a diákoknak a borászat, szőlészet alapjairól, folyamatairól Tiszaföldváron.

A bemutatót és a szakmai napot szolid borkóstoló követte, ahol mód nyílt néhány igen ritka szőlőfajtából készült borkülönlegesség megízlelésére.

Fotó és hír: Dobróka András, Földvári Hírlap Facebook

Kapcsolódó cikkek