Továbbra sem csillapodnak a kedélyek Lázár szavai után

Megosztás

Miközben a kormány zéró toleranciát tart fenn az antiszemitizmussal szemben, egy minisztere dicsőítette újratemetésének 30. évfordulóján Horthy Miklós egykori kormányzót. Az izraeli nagykövetség is elítélte a Horthyt magasztaló Lázár Jánost.

Korábban az országos főrabbi, Frölich Róbert üzent a Horthy Miklóst magasztaló Lázár Jánosnak, utóbb pedig az izraeli nagykövetség is elítélte a miniszter húzását:

„Egy olyan személy dicsőítésének, akinek tettei tragédiát hoztak a magyar népre, különösen a zsidó honfitársaira, akik közül mintegy 600 000 ártatlan férfit, nőt és gyermeket gyilkoltak meg, nincs helye a modern Magyarországon.”

Lázár János azt mondta az országot a II. világháborúba manőverező kormányzóról, hogy kivételes államfő, igaz magyar hazafi és hős katona.

Talán azt sem véletlen, hogy csütörtökön Szijjártó Péter találkozott Grósz Andorral, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnökével, akit arról biztosított, hogy a kormány elkötelezett az antiszemitizmussal szembeni zéró tolerancia fenntartása mellett.

Forrás: 444.hu

Kép: Lázár János felelős megyei politikusok körében dicsőítette a magát nyiltan antiszemitának valló Horthy Miklóst

Fotó: Németh Dániel/444.hu

Kapcsolódó cikkek