Fiatal fákat öntözött a Szolnoki ZöldErő

Megosztás

Öntözési akciót rendezett a Szolnoki ZöldErő, így próbálják életben tartani a fiatal fákat és felhívni a figyelmet a környezeti problémákra.

A szervezet Facebook oldalán tett közzé bejegyzést a “vödörtalálkozóról”.

“Nagy köszönet annak a 23 főnek, akik eljöttek a Zagyvaparti vödörtalálkozónkra! Segítségükkel a gyaloghídtól egészen az aradi vértanúk emlékművéig alaposan meg tudtuk öntözni a fiatalabb fákat a Zagyva vizével.” – írták posztjukban.

A fiatal fák gondozása mellett fontosnak tartják azt is, hogy felhívják a figyelmet a megváltozott időjárási viszonyokra, ami miatt mára kiemelt fontosságú lett a lehulló csapadék hasznosítása.

“Akciónk célja az öntözés mellett ismét a figyelem felkeltése a fák állapotára, a megváltozott körülményekre és arra, hogy nagyon fontos lenne a szemléletváltás, mind a folyóinkban érkező víz megtartására,, mind a helyben lehulló csapadék hasznosítására.”

Emellett a szervezet újabb cselekvésre hívja a környezetükért tenni akaró polgárokat. Terveik szerint csütörtökön folytatnák az öntözést.

“Csütörtök este szeretnénk tovább folytatni az emlékműtől a cseresznyefasorig az öntözést. Jól jönnének még további segítő kezek! Ki tart velünk? Találkozzunk 19 órakor az aradi vértanúk emlékműve előtti részen!”

Kapcsolódó cikkek