Nincs elég szakember a városüzemeltetésnél, egy helyi vállalkozó segített az óvoda felújításában Tiszaföldváron

Megosztás

A tiszaföldvári képviselő-testület tagjai egy közelmúltban lezajlott körzetbejáráson a városban folyó intézményi fejlesztéseket, felújításokat vették szemügyre. Ekkor a Vadárvácska Óvoda – pályázati forrásból történő – energiagazdálkodási modernizációja során feltárt hiányosságokra is fény derült, ami kockázatossá tette az intézmény szeptember 1-jén esedékes nyitását. Szakemberért kiáltottak, csakhogy az önkormányzat városüzemeltetésén ebből hiány van. Más oldotta meg a gondokat.

Az óvodában plusz feladatként jelentkező problémák elhárítására a helyi Városüzemeltető Nonprofit Kft. munkatársait kérték fel, ám a cég súlyos szakemberhiánnyal küzd, így a határidő veszélybe került.

A korábbi bejáráson jelen volt Cseuz Zsolt alpolgármester, aki a Hegedűs István polgármesterrel történt egyeztetést követően a vezetése alatt álló, helyi vállalkozókat tömörítő Tiszaföldvári Vállalkozók Egyesületéhez fordult segítségért. Az egyesület tagja ifj. K. Kiss Ferenc is, aki a Privát Bau-Corr Kft. nevű építőipari céget vezeti. Ferenc rövid gondolkodás után vállalta, hogy munkatársai átcsoportosításával, anyagáron elvégzi a javítási munkálatokat. Kikötése csak annyi volt, hogy azonnal kezdhessenek, hiszen a céget is több határidő szorítja.

A képviselő-testület hozzájárult a munkálatok finanszírozásához és elkezdéséhez, így naponta 5-6 gyakorlott szakember kezdhette meg a munkát, amelynek során többek között az óvoda teljes folyósólyán felverték az aljzatbetont, újrabetonoztak, majd szigeteltek, burkoltak, az oldalfalakat glettelték, javították, újrafestették és még a bejárati lépcsőket is kijavították, felújították elől is és hátul is. Mindezt tették úgy, hogy közben nem zavarták a többi kivitelező céget, akik az energetikai pályázat keretében dolgoztak.

Ifj. K. Kiss Ferenc és munkatársai jóval a várt határidő előtt végeztek a javításokkal. Augusztus 15-én délelőtt Hegedűs István polgármester és Cseuz Zsolt alpolgármester jelentében át is adták a munkaterületet.

Mint a vállalkozó fogalmazott, fontosnak tartotta, hogy a tiszaföldvári óvodának segítséget nyújtsanak – mint helyi cég -, még akkor is, ha más beruházások kissé késnek emiatt. A gyermekek és a nevelési intézmény elsőbbséget élveztek, munkatársaira pedig nagyon büszke a gyors és pontos munkáért.

Forrás: Földvári Hírlap Facebook/fotó és hír: Dobróka András

Kapcsolódó cikkek