Munkavégzés közben egy ember beleesett a Tiszába és belefulladt

Megosztás

Még pénteken Tiszafüredről kértek segítséget egy, munkavégzés közben a Tiszába esett 51 éves férfi keresése érdekében a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesülettől, közölte az egyesület a közösségi oldalán. A férfit megtalálták, sajnos már holtan.

A Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület csapata azonnal a helyszínre ment, ahol adatgyűjtést követően hajóba szálltak és a kamerafelvétel alapján, az utolsó felbukkanás helyszínétől nem messze keresőkutyájuk, King jelezte is a személyt a víz alatt.

A csapat búvára még a sötétedés előtt megmerülte a helyszínt, amikor kiderült, hogy sajnos a vízbe bedőlt fa és hordalék miatt veszélyes lett volna tovább merülni.

Vasárnap a Tiszafüredi Rendőrkapitányság kérésére tovább folytatták a munkát. Ekkor már kiegészült a csapatuk Madarász Lajos sonáros kollégával, a Lehóczki László által vezetett Spider Mentőcsoport tagjaival, az Agria Mentőcsoporttal és az Életjel mentőcsoporttal, illetve Nagy Lászlóval.

King és másik két kutya is, továbbá a műszeres vizsgálat is megerősítette az eltűnt személy víz alatt beakadt testének pozícióját.

Újabb merülés megerősítette, hogy a kiemelés búvárok által nem megoldható. Műszaki mentő eszközökkel a vízbe dőlt fát előbb eltávolították, amely eredményeként az elmerült személy teste a felszínre került.

Forrás: Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület Facebook

Kapcsolódó cikkek