Nincs elég szakember a városüzemeltetésnél, egy helyi vállalkozó segített az óvoda felújításában Tiszaföldváron

A tiszaföldvári képviselő-testület tagjai egy közelmúltban lezajlott körzetbejáráson a városban folyó intézményi fejlesztéseket, felújításokat vették szemügyre. Ekkor a Vadárvácska Óvoda – pályázati forrásból történő – energiagazdálkodási modernizációja során feltárt hiányosságokra is fény derült, ami kockázatossá tette az intézmény szeptember 1-jén esedékes nyitását. Szakemberért kiáltottak, csakhogy az önkormányzat városüzemeltetésén ebből hiány van. Más oldotta meg a gondokat.

Tovább olvasom

Ez már szinte kabaré: negyedszerre is elbukott a fideszes alpolgármester-jelölt Tiszavárkonyban

Negyedszerre sem tudott alpolgármestert választani a múlt év nyarán rendezett időközi választás óta Tiszavárkony újonnan felállt képviselő-testülete. A község polgármestere azonban nem adja fel, várhatóan áprilisban újra előterjeszti jelöltjét. Valamiért nagyon akarhatja a fideszest alpolgármesterének.

Tovább olvasom

Az egyik díjazott 200 ezer forintot ajánlott fel az időseknek

Tiszaföldváron is megemlékeztek a magyar kultúra napjáról. A városban e naphoz kötve adták át Tiszaföldvár szakmai kitüntető díjait. Idén hatan részesültek a díjban, amelyet a polgármesteri hivatal házasságkötő termében adtak át. Méltatásukat követően a díjakat Hegedűs István polgármester nyújtotta át a kitüntetetteknek, akiknek életútját a Hajnóczy József Gimnázium diákjai olvasták fel. Felkészítő tanáruk, akárcsak az ünnepségen megjelenteket verssel köszöntő diáké is, Csúzi Gáborné tanárnő volt. Az ünnepségen a képviselő-testület tagjai mellett intézményvezetők, alapítványi és egyesületi elnökök és tagok, a korábbi évek díjazottjai, valamint családtagok jelentek meg igen szép számban. Díjazottak:…

Tovább olvasom