Ez már szinte kabaré: negyedszerre is elbukott a fideszes alpolgármester-jelölt Tiszavárkonyban

Megosztás

Negyedszerre sem tudott alpolgármestert választani a múlt év nyarán rendezett időközi választás óta Tiszavárkony újonnan felállt képviselő-testülete. A község polgármestere azonban nem adja fel, várhatóan áprilisban újra előterjeszti jelöltjét. Valamiért nagyon akarhatja a fideszest alpolgármesterének.

Tiszavárkonyban tavaly július 3-án rendeztek időközi önkormányzati választást, miután a képviselő-testület feloszlatta magát. A polgármesteri tisztséget a függetlenként ismét rajthoz álló Hegedűs István nyerte meg, míg Bognárné Szabó Melinda, a Fidesz-KDNP jelöltje csak harmadik lett.

A július 14-én megtartott alakuló ülésen Hegedűs István a polgármester-jelöltséget elbukó, de a Fidesz-KDNP színeiben képviselői mandátumot szerző Bogárnét javasolta alpolgármesternek, ám a titkos szavazás eredménye három „igen” és három „nem” volt (egy képviselő hiányzott az ülésről), így nem született döntés, írta a Hírklikk.hu.

Hasonló módon kudarcot vallott az előterjesztő polgármester szeptemberben és novemberben is, ekkor sem kapta meg a többséget Bognárné Szabó Melinda. A sorozatos kudarcok sem szegték kedvét a község első emberének, aki a napokban, a március 16-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen újra megpróbálta Bogárnét átnyomni, de három „igen” és négy „nem” szavazattal most sem sikerült neki.

Információk szerint a polgármester még egyszer neki fog futni az ügynek, áprilisban újra összehív egy rendkívüli ülést. Ha ott sem sikerül dönteniük, akkor a vármegyei kormányhivatal indít eljárást és hivatalból jelölik ki a település alpolgármesterét.

Forrás: Hírklikk

Nyitóképünkön: Bognárné (balra) Kállai Mária térségi országgyűlési képviselővel

Fotó: kállaimária.hu

Kapcsolódó cikkek