Rácsodálkozott a képviselő, mennyire szemetelők körzetének lakói

Megosztás

Kétség sem férhet ahhoz, hogy nincs jó viszony a lakosság egy része és a városvezetés között szemetelés tekintetében (sem). A városvezetés szerint sokan nem értik meg, hogy nem volna szabad szemetelni, míg a lakosság egy része magasról tesz a sóhajtozásokra.

Örök antagonisztikus, vagyis kibékíthetetlen ellentét feszül a városvezetés és a lakosság egy része között szemétfronton. A jómúltkor Szalay Ferenc polgármesternek a keze szorult ökölbe annak kapcsán, hogy valaki a Kőrösi úton lerakott egy utánfutónyi szemetet, amit felvett egy térfigyelő kamera. Az illető lebukott, a polgármester pedig megragadta az alkalmat, hogy alaposan odamondjon a szemetelőknek.

A helyzet persze annyit változott, mintha az ember tapsolt volna a verebeknek, akik egy pillanatra abbahagyják a csiripelést, aztán minden megy tovább.

A város továbbra is szemetes, illetve nyilván az illegális szemételhelyezők sem állnak le, csak esetleg óvatosabbak, amikor kisunnyognak valahova lerakni szemetüket.

Most Ligeti József önkormányzati képviselő háborodott fel azon, hogy valaki telenyomott egy utcai szemetest egy zsáknyi szeméttel.

Ezt írta közösségi oldalán (ahol többször is megjelenik egy-egy bejegyzés kapcsán a kérdés, hogy majd a Facebook megoldja, ugye?):

Ligeti József Alcsisziget / Kertváros / Kocsoros / Szandaszőlős
A Vízpart krt-on, a Gizella utcánál lévő játszótér hulladékgyűjtőjét szombaton kiürítette a járat. Mára (hétfő de.) így néz ki ismét. Valaki(k) így oldják meg a szemetet, hogy becsomagolják, majd a buszhoz menet egyszerűen lerakják az első hulladékgyűjtőnél, legyen az buszmegálló, vagy játszótér. Ez a jelenség a női nevek utcáinál fordul elő rendszeresen, ahol sokan hétvégi háznak használják ingatlanukat és nem szerződnek az NHSZ-el, nincs kukájuk, mondván, hazaviszik a szemetet. És mi van a zöldhulladékkal, a lenyírt fűvel, az elszáradt virágokkal, a fák metszésekor keletkező nyesedékkel? Azok hova kerülnek? Az erdősávot elnézve máris megvan a válasz a kérdésre!”

Ezek bizony teljesen jogos kérdések, amikre minden bizonnyal a megszólítottak csak megvonják a vállukat azzal, hogy na és?

Nem mellesleg a Tallinn városrészen, a Bimbó út végi kiserdő is fűlerakatként szolgál évek óta. Ide is talicskaszám tolják ki a levágott füvet bizonyos házakból.

Szóval van gond, ezerrel, és ezen nem segített a hulladékgazdálkodás átalakítása sem. Mint megírtuk, tele lehet írni egy A4-es lapot azzal a felsorolással, amelyet az új hulladékkezelő, a MOL napok óta át sem vesz. Remek kilátások, máris előre borítékolhatjuk, hogy az utcákon és erdőkben fognak landolni ezek az elektronikai és egyéb hulladékok. Azért vette át a MOL a szolgáltatást, hogy ne vegyen át szinte semmit?

Forrás és fotó: Ligeti József Facebook

Kapcsolódó cikkek