LMP: Lázár János ne fesse zöldre az akkumulátorgyárakat, mert nem azok!

Megosztás

Lázár János kijelentette, hogy nem akar akkumulátorgyár szomszédságában élni. Az LMP azt üzeni Lázár Jánosnak, hogy más sem akar, de mégis fog, mert a kormány rájuk erőlteti a mérgező akksigyárakat. Az LMP arra kéri Lázár Jánost, hogy legyen tisztességes és mielőtt akkumulátorgyárakat építenének egy településre, kérdezzék meg a helyieket erről!

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint Lázár János szavai szöges ellentétben állnak a valósággal. Az építési és közlekedési miniszter ugyanis azt állította, hogy Magyarország 2004 óta átvette az összes uniós környezetvédelmi szabályt, és nálunk más EU-s tagállamokkal összevetésben is nagyon szigorú szabályoknak kell megfelelnie annak, aki gyárat létesít. Ezzel szemben a valóság az, hogy az Orbán-kormányok 2010 óta lebontották és szétverték a környezetvédelmi intézményeket, ahogy ma Magyarországon nincsen környezetvédelmi minisztérium sem. 

Helyette az van, hogy súlyosan környezetszennyező akkumulátorgyárakkal akarják teleépíteni az országot, amiket értékes termőföldekre építenek, felzabálják vízkészleteinket és mérgezik levegőnket. Ehhez gázerőműveket építünk, hogy aztán orosz gázzal szereljenek össze a távol-keleti cégóriások akkumulátorokat a német autóipar számára. A multik a bevételt kiviszik Magyarországról, az Orbán-kormány pedig mindezzel feláldozza nemzeti szuveneritásunkat.

Kapcsolódó cikkek