Hamarosan műfüves futballpálya létesül Újszászon

Megosztás

Régi hiányt orvosol az önkormányzat azzal a beruházással, amelynek kitűzését a napokban tették meg tornacsarnokot is magában foglaló Sportközpont területén.

Az elmúlt évtizedben számtalan sportberuházás valósulhatott meg a TAO-program keretein belül országosan, ám 2018-tól kezdve ezek a lehetőségek folyamatosan bezárultak az addig nem pályázó települések előtt.

Számos egyeztetés és tárgyalás után most Újszász is megkapta annak lehetőségét, hogy egy 20×40 méteres játékterületű műfüves focipálya birtokosa lehessen, ezzel is támogatva az iskolai sportoktatás fejlesztésén túl azt, hogy a település futballszerető lakossága minél több játéklehetőséghez jusson.

Az MLSZ pályaépítési programja keretében megvalósuló, közel 36 millió forint értékű beruházás mellé a település jelentős önerőt biztosít, a világítási rendszer előszerelésének teljes költségét magára vállalva.

A nehéz gazdasági körülmények ellenére is megvalósuló projekt létrejöttéért a város köszönettel tartozik Farkas Istvánnak, az Újszász Városi Vasutas Sportegyesület elnökének, valamint a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt Szilvási Ferenc szakosztályvezetőnek, és az MLSZ Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságának, kiemelten Varga Zsolt László igazgatónak, közölte a város polgármestere, Dobozi Róbert.

A munkaterület átadás-átvétele megtörtént, a kivitelezést végző cég előrejelzése szerint a pályát a játékosok a szeptemberi városnap előtt biztosan birtokba tudják majd venni.

Nyitókép: itt lesz a műfüves pálya

Forrás: Dobozi Róbert Facebook

Kapcsolódó cikkek