A fejlődés útján: bölcsődét avattak Szajolban

Megosztás

A kormány legfontosabb döntési szempontja a bölcsődék létrehozásában a munka és a család egyensúlyának megteremtése, valamint a munkahelyek és a családi élet közötti minőségi kapcsolat létrehozása – mondta a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára pénteken a szajoli huszonnyolc férőhelyes, kétcsoportos bölcsőde ünnepélyes átadásán.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) több mint 356 millió forintos támogatásából megvalósult beruházás kapcsán Dukai Miklós hangsúlyozta: míg 2010-ben mintegy 32 ezer bölcsődei férőhely volt Magyarországon, most több mint 65 ezer.

Akkor 400 alatt volt azon települések száma, ahol bölcsőde működött, ma több mint 1030 településen van bölcsődei férőhely Magyarországon – fűzte hozzá.

Herczeg Zsolt fideszes országgyűlési képviselő a település első bölcsődéjének megépítését üdvözölve kiemelte: a régió folyamatosan fejlődik 2010 óta, az adósságkonszolidáció után az önkormányzatok a fejlődés útjára léptek, erősödött a gazdaság is.

Szajol 1,6 milliárd forint fejlesztési forrást kapott 2010 óta – közölte.

Hubai Imre a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a beruházásnak köszönhetően tovább csökkenhet a községből való elvándorlás.

Az intézmény kialakítása lehetővé teszi, hogy az anyák visszatérjenek a munkaerőpiacra, erről a szülők szabadon dönthetnek – mondta.

Reményét fejezte ki, hogy a településen működő óvoda és a bölcsőde is befogadja a hitoktatást, hiszen “keresztény országban élhetünk, ahol nem kell félni felvállalni a kereszténységünket, a keresztény alapértékeinket”.

Szólt arról is, hogy a megyében rendkívüli hatékonysággal használták fel a TOP és a TOP Plusz program forrásait is már több mint 80 százalékban lekötötték.

Szöllősi József polgármester elmondta: a bölcsődét már márciusban birtokba vehették a gyerekek. A beruházással öt új álláshely létesült – tette hozzá.

MTI

Kapcsolódó cikkek