Képzeljék, még tovább fejlődött a magyar vidék!

Megosztás

Nagyot mentek a megyei fideszes képviselők közül ketten is a napokban. A jobboldali politikusok jelentős fejlesztésekről számolhattak be közösségi oldalukon, már ha az általuk említetteket jelentősnek lehet nevezni. Van azonban egy kivétel, ő Kállai Mária, akinek egy szalagátvágó olló sem jutott.

Hosszú évek után ismét a fejlődés útján jár Kenderes, jelentette be a fantasztikus hírt F. Kovács Sándor. A fideszes parlamenti képviselő azt közölte, hogy lassan befejeződik a Horthy-kastély tetőszerkezetének felújítása, amely kiemelt szerepet tölt be a térség és Kenderes kultúrájában.

Hozzátette, folyamatosan fejlődik az Alföldi ASZC Kenderesi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, ahol kiváló szakemberek vezetik be a fiatalokat az agrárszakma különböző területeire.

De nemcsak Kenderes indult el a fejlődés lejtőjén útján, hanem Tiszagyenda is. Mint írta, több út és a községháza is megújult a faluban.

Három projektnek köszönhetően újult meg a községháza, összesen 25 millió forint értékben. Megtörtént a polgármesteri hivatal épületének energetikai- és fűtéskorszerűsítése, a nyílászárók cseréje, az ingatlan külső-belső felújítása és napelemes rendszer telepítése.

Mintegy 89 millió forintból újult meg több út Tiszagyendán az elmúlt három évben. Az említett beruházásoknak köszönhetően biztonságosabbá válik a közlekedés a településen, és jelentősen javultak a munkahelyi és ügyfélszolgálati feltételek a polgármesteri hivatalban. 

Így tovább, Tiszagyenda! – lelkesített a jobboldali politikus.

Zajlott az élet a Jászságban is átadások tekintetében. Jászkiséren 84 millió forint támogatásból megújult a Kittenberger utca és a Vágóhíd út. A Dózsa György utca 16. és 18. számú ingatlanokon vendégházat és kempingezőhelyet alakítottak ki, ezeket adták át.

Több mint 239 millió forint támogatásból újult meg Jászszentandráson a Dózsa György út, a Rózsa út, a Petőfi Sándor út, a Kertész út és a Járási iskola út kiépítetlen külterületi szakasza. Ezekről Pócs János számolt be.

Pócs külön meghajolt egyik hűbérura államtitkára előtt. Mint írta, köszöni Dukai Miklós Államtitkár Úrnak, hogy elfogadta meghívásukat az átadóra!

Herczeg Zsolt képviselő úr sajnos semmit sem tudott átadni. Neki csak a fejlesztések elméleti áttekintése jutott.

Mint írta, a folyamatban lévő fejlesztésekről, aktualitásokról tartottak egyeztetést a választókerület polgármestereivel Törökszentmiklóson.Köszönte Markót Imre polgármester úr szívélyes vendéglátását és köszönte minden településvezetőnek, hogy részt vett az egyeztetésen.

Persze itt sem maradt el a hűbéri hajbókolás. Külön köszönetet mondott Hubai Imrének, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei közgyűlés elnökének és Páldi Tamásnak, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei önkormányzati hivatal térségfejlesztési és külügyi Iroda vezetőjének a fejlesztések terén nyújtott folyamatos támogatásukért és az elhangzott tájékoztatójukért. 

Kállai Mária jobboldali képviselőnek azonban még annyi sem jutott, hogy fogd meg a söröm: se fejlesztések áttekintése nem volt, nem is beszélve szalagátvágásokról.

A napokban pont arról írtunk, hogy a megye lakossága az utóbbi 10 évben jelentősen csökkent. Kenderesről szinte menekülnek az emberek, így aztán Horthy kastélyában is kevesebben gyönyörködhetnek immár. Közel 16 százalékkal fogyott a népesség. Jászkiséren közel 12 százalékkal csökkent a lakosság száma. Tiszagyendán is kevesebben élvezhetik a korszerűbb polgármesteri hivatalt, hiszen 10 év távlatában közel 4 százalékkal kevesebben laknak. Jászszentandráson viszont jól jön minden út felújítása, hiszen itt többen laknak közel 3 százalékkal, mint 10 éve.

A törökszentmiklósi és mezőtúri térségre is ráfér a sok fejlesztés áttekintése, hiszen ezekről a helyekről is lépnek le az emberek. Miklóson 8, Mezőtúron közel 10 százalékkal kevesebben élnek, mint 10 évvel ezelőtt.

Vitéz nagybányai Horthy Miklós méltóságos kormányzó úr kastélyának jól halad a felújítása, a helyiek nagy örömére Fotó: F. Kovács Sándor Facebook

Forrás: Herczeg Zsolt, F. Kovács Sándor, Pócs János és Kállai Mária Facebook

Nyitóképünkön: Útátadás Jászszentandráson Fotó: Pócs János Facebook

Kapcsolódó cikkek