Bezárt a mezőtúri Újvárosi Általános Iskola is

Megosztás

A karcagi Arany iskola után bezárt a mezőtúri Újvárosi iskola is. Ezt a város polgármestere közölte közösségi oldalán.

Az utolsó osztály ballagott el az Újvárosi Általános Iskola régi épületéből, mivel a megmaradó két osztály a következő tanévben már a Rákóczi úton folytatja tanulmányait. Ezt írta Szűcs Dániel, Mezőtúr polgármestere.

Közölte:

“Az elmúlt években sajnálattal kellett tudomásul vennünk azt a pedagógusok és a szülők számára is jó pár éve ismert tényt, hogy nem volt elég beiratkozó az Újvárosi Általános Iskolába. Ezért a tankerület évek óta nem tudott első évfolyamot indítani. Ennek következtében sajnos elérkezett az a nap, amelyet már sokan tudtunk: a tankerület úgy döntött, hogy a sokunk által szeretett iskolánkban, a XIII. utcában ősztől nem folytatódik az oktató munka.”

Hozzátette:

“Hiába szerettük volna és dolgoztunk az elmúlt években azon, hogy ez a pillanat ne érkezzen el, a beiratkozási adatok sajnos tények. Erről több alkalommal is tájékoztatta a fenntartó a képviselő-testület tagjait, több napirendi pontban is tárgyaltuk és tudomásul kellett, hogy vegyük ezen adatokat. Így a tankerület részéről racionálisan az a döntés született, hogy mind a gyermekek, mind a pedagógusok a II. Rákóczi Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kezdik meg az őszi tanévet.

A polgámester azt is írta, hogy az Újvárosi Általános Iskola épületével több lehetséges terve is van az önkormányzatnak, amely érintené a fiatalokat és a családokat. Ám erről a képviselő-testület döntése után fog tájékoztatást adni.

Mint azt megírtuk, más okból ugyan, de bezárt a karcagi Arany általános iskola is. Sőt, az örményesi felső tagozat sem folytatódik, ott sem volt elég szaktanár és diák a további működéshez.

Korábban azt is megírtuk, hogy Magyarország keleti régiójából szinte menekülnek az emberek, így nem csoda, ha egyre kevesebb az iskolás gyermek is.

Forrás: Szűcs Dániel Facebook

Kapcsolódó cikkek