A tanév végével végleg bezárt egy iskola Karcagon

Megosztás

Ma a ballagó nyolcadikosokkal együtt elbúcsúztak a karcagi Arany János Általános Iskolától, amely végleg bezárta kapuit. Az “Arany” híres volt énekkaráról, a kiváló ének-zene oktatásáról, de sokan nosztalgiával emlékezhetnek az egykor pezsgő sportéletre is.

Egy per, egy hosszú évekig húzódó jogi eljárás lett a veszte a karcagi iskolának. amelyben most, 61 év után végleg kicsengettek.

A per szerint évek óta sértette a mindenkori magyar kormány oktatásért felelős tárcája az egyenlő bánsmódból eredő kötelezettségét. A pert a CFCF az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekekért Alapítvány indította.

A rendelkezésre álló adatok alapján az alapítvány beazonosította a legkirívóbb példákat, és teljesen egyértelműen bizonyítani tudta 29 intézmény esetében, hogy szegregált oktatást folytatnak. Közülük 13 esetében nem lehet a jövőben első osztályt indítani. Ezek közé esett a karcagi iskola is.

A legeslegutolsó tanévzárón megjelent Sági István, karcagi tankerületi vezető is nadrágból kitűrt rövid ujjú gyűrött ingben és sportcipőben.

Szepesi Tibor, a város polgármestere reményét fejezte ki, hogy egyszer talán lesz még oktatás ezen iskola falai között.

Szomorúan búcsúztak

Forrás és fotók: Szepesi Tibor Facebook és lmp.hu

Kapcsolódó cikkek