Leégett a szolnoki család háza, jótékonysági koncerttel segítenek a helyiek

Megosztás

A nulláról kezdi újra az életét az a család, amelynek pár héttel ezelőtt égett le a háza a Pletykafaluban. A villanyóránál keletkezett a tűz, az emeleten látni is alig lehetett a füsttől, a tető jó része leégett, a ház lakhatatlanná vált. 

A négygyermekes Holhos családnak gyakorlatilag mindene odalett a tűzben, ezért a környékbeliek összefogtak és ruhákkal, pénzadománnyal és kétkezi munkával is igyekeznek nekik segíteni, hogy minél hamarabb újjáépíthessék Perczel Mór utcai házukat.

A hattagú családnak átmenetileg megoldódott a lakhatása, mivel egy segítőkész szolnoki família felajánlotta nekik üresen álló lakásukat.

Pletykafalu Fiókkönyvtára és Közösségi Tere közösségi oldalán arról számolt be, hogy sok ötlet érkezett azzal kapcsolatban, miként lehetne ezen felül is támogatni Holhosékat. -Egy nagyon nemes felajánlásként a Tiszavirág Quartet muzsikál nekünk június 23-án, pénteken 19 órától. A helybéli hölgyek, asszonyok, nagymamák pedig finom süteményekkel várják a megjelenteket.

A fülbemászó programért és a házi finomságokért cserébe mindenki annyit adományozhat, amennyit megengedhet magának. Természetesen azokat is várják, akik már korábban tettek a nemes ügyért, vagy jelenleg nem, de később tervezik, hogy segítenek a ház felépítésében.

Az NHSZ is beszállt a jótékonykodásba, ők két konténert ajánlottak fel a romok eltakarításához és a felújítási munkákhoz.

Borítókép: Tények

Kapcsolódó cikkek