Szó szerint közelebb vitték a komolyzenét a fiatalokhoz Túrkevén

Megosztás

Rendkívüli zenei rendezvénynek adott otthont szerdán a túrkevei sportcsarnok. Az önkormányzat támogatásával, a Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft. szervezésében 40 fős zenész stábbal érkezett a városba a Szolnoki Szimfónikusok zenekar. A cél az volt, hogy közelebb vigyék a fiatal korosztályhoz a komolyzenét.

Az ifjúságot egy, a körükben népszerű sorozat, a Trónok harca zenéjének feldolgozásával és megjelenítésével kívánták megszólítani, a komolyzene népszerűsítése érdekében. A városban működő mindhárom iskola vezetői és pedagógusai is nagy érdeklődéssel fogadták a lehetőséget. A „célcsoport” felső tagozatos és középiskolás korosztályból 350 gyereknek volt lehetősége részt venni a koncerten.

A Szolnoki Szimfonikusok megalakulása óta kiemelkedő feladatának tekinti az ifjúság zenei nevelését. Évente 35-40 ifjúsági hangverseny szerepel programjában. A Filharmónia Magyarország Nonprofit Kft.-vel együttműködésben, valamint sikeres pályázatoknak köszönhetően lehetősége van óvodákban, általános és középiskolákban is koncertet adni.

Résztvevő iskolák, létszám szerint:
Kaszap Nagy István Református Általános Iskola: 56 diák, 4 tanár.
KSZC Ványai Ambrus Szakközép és Szakképző Iskola: 82 diák, 8 tanár.
Túrkevei Petőfi Sándor Általános Iskola: 212 diák, 16 tanár.

További túrkevei vonatkozás, hogy a koncert narrátora Finta Zoltán, korábbi túrkevei önkormányzati képviselő volt.

Sallai R. Benedek polgármester megköszönte a Ványainak és Vida Tamás igazgatónak, hogy nyitottak voltak a kezdeményezésre, helyet adtak a koncertnek, mivel a mozi nincs olyan állapotban most, hogy erre alkalmas lett volna.

Köszönte az iskoláknak és a pedagógusoknak a pozitív hozzáállást és a szolnoki szimfonikusoknak a profi koncertet.

Forrás és fotó: Sallai R. Benedek Facebook

Kapcsolódó cikkek