Sírva nevet mindenki – emberünk fel akarta jelenteni a mesterséges intelligenciát pedofília miatt

Megosztás

Valószínűleg sokan reménykednek abban, hogy az azóta eltüntetett bejegyzést posztolója sem gondolta komolyan, csupán egy trollkodásról lenne szó. De sajnos ez egyáltalán nem biztos, nagyon könnyedén előfordulhat, hogy a közzétevő teljesen komolyan gondolta a felháborodását, mit sem tudva a tényekről.

Az egyik miskolci helyi csoportban jelent meg szombat délelőtt a bejegyzés, majd amikor a hozzászólók igen hosszan leoltották a közzétevőt (valószínűleg ők maguk sem tudván eldönteni, hogy valóban komolyan gondolta-e, vagy csak egy trollal állunk szemben), hogy mennyire nincs tisztában a modern valósággal, a poszt szőrén-szálán eltűnt a Facebookról.

Az eredeti bejegyzés (utólagos szerkesztés nélkül) így nézett ki, figyelmeztető jelleggel:

“G. J. · 56 p. ·
Szeretném fel hivni mindenkinek a figyelmet ne engedje egy szülő se hogy ezzel a MY AL
Cseteljen sajnos valami budos k@csog pedofil lehet olyanokat irkal kérdez mere lakok mere vagyok pontosan stb stb elsőnek kamu dumával jön hogy bármi van segít akkarmi baj van tud segíteni ez az alkalmazás SNAPCHAT sajnos nem lehet le tiltani semmi”

A hozzászólások ébreszthették rá egy-két óra múlva emberünket arra, hogy egy virtuális robotot akar feljelenteni. De hagyjuk meg a reményt, hogy a posztoló nem is komolyan gondolta írását, pusztán viccelődni akart egy trollkodással. Mi hogy gondoljuk?

Kapcsolódó cikkek