Elhalasztották Zsebibaba műtétjét

Megosztás

A megnyúzott babakutya, Zsebibaba műtétje a hét közepére volt beütemezve. Ám ez elmaradt, pontosabban későbbi időpontra tolódott. Hogy miért?

Zsebibaba-Nyekdere gyógyulási folyamata több síkon halad egyszerre, írta a Jászapátin megnyúzott kiskutyát befogadó budapesti Kutya-segélyszolgálat Alapítvány.

A vezetője, Vegera György szerint óriási, mély sebének napi kötözése a legfájdalmasabb rész, még akkor is az, ha napról-napra jobban tűri, viseli a kezeléseket, már nem sír közben. Ez nagy szó az ő kis életében.

Az, hogy nincs fertőzés, nem gennyes stb. a megnyúzott rész, óriási dolog, konkrétan az életét veszélyeztetné bármilyen hiba a részükről.

A második sík az “immunizálás”.

Zsebike a folyamatos gyógykezelés miatt “immunszupresszív” állapotban van. Ezért immunstimuláló készítményeket kap, különböző erősítőket.

Emiatt döntöttek úgy, ki kell tolják a műtétet és inkább a 2. oltását kapja meg, nehogy a műtét még jobban legyengítse az immun állapota miatt “kiszolgáltatott” babakutyát.

Zsebike oltási programját vinni kell párhuzamosan a gyógyulásával, ahol egy monovalens parvónál és kombinált oltásnál tartanak. Ez utóbbit kapta meg most, így a műtét időpontja kitolódott.

A védettsége a különböző, akár az életét is veszélyeztethető vírusokkal szemben így már félúton jár.

Vegera György aláhúzta, az operáció elkerülhetetlen lesz a kutyusnál, ám nagyon nem mindegy, melyik sebgyogyulási stációnál és milyen immunizáltsági állapotban fekszik kés alá szegényke.

Nyitóképünkön: Zsebike és gondozója, Vegera György

Forrás és fotó: Wegera a kommunikátor Facebook

Kapcsolódó cikkek