Ami Szolnokon elképzelhetetlen, azt Cegléden simán megteszik

Megosztás

Sajtótájékoztatót tartott Cegléden az MSZP helyi szervezete. Ezen hangsúlyozták, hogy minden kormánypárti híresztelés ellenére az MSZP elkötelezetten békepárti. Szó volt a jövő évi önkormányzati választásról is. Az esemény érdekessége, hogy az felkerült Cegléd város hivatalos oldalára. Hasonló Szolnok esetében elképzelhetetlen lenne.

Az MSZP békepárti és visszautasítanak minden olyan vádat, ami ennek az ellenkezőjét állítja. Így fogalmazott sajtótájékoztatóján a párt ceglédi elnöke. Fehér István a jövő évi választásokról is beszélt. Ennek kapcsán felhívást intézett minden ceglédi ellenzéki szervezet és párt felé. Arra kéri őket: fogjanak össze, legyen csak egy kihívója jövőre minden fideszes jelöltnek. Így van esély csak a győzelemre.

A párt helyi elnöke Jászberény példáját hozta fel. A jászsági városban bebizonyították a legutóbbi időközi választáson, hogy a Fidesz legyőzhető. De ez csak összefogással tehető meg.

Hangsúlyozta, tudja, hogy az egy egy elleni helyzetet nehéz megteremteni, de az MSZP ennek a híve. A kivitelezés még felvet kérdéseket, de az MSZP szerint az biztos, hogy a győzelemre esély csak összefogással van.

Ha azonban nem sikerülne megállapodni egy jelöltről, akkor szerinte fontos lenne előválasztást tartani. Fehér István hozzátette, tisztában van azzal, hogy ez újabb kérdéseket vet fel, de ha nincs más lehetőség, ezt is meg kell próbálni.

Az MSZP-s eseményről szóló Ceglédi Tv-beszámoló felkerült Cegléd város hivatalos honlapjára és a város Facebook-oldalára is, ami például a fideszes vezetésű Szolnok esetében elképzelhetetlen lenne.

Forrás: Cegléd város hivatalos honlapja

Fotó: Szokolai Attila

Kapcsolódó cikkek