Újabb szégyenfolttal gyarapodhat Szolnok

Megosztás

Információink szerint a hónap végén bezárhat a szolnoki városközpontban található Mol-székház. A tízemeletes épületből állítólag a Kőrösi útra költöznek az utolsó “lakók” is, így kiüresedik az épület, amit egy ideje már árul is a Mol. Ezzel újabb üres épülettel gyarapodhat Szolnok.

Szégyenfoltban már eddig sem szűkölködött Szolnok. Üres épületekben, üzlethelyiségekben nagyon gazdag a Tisza fővárosa. Pár példa: Technika háza (amit állítólag megvett korábban valaki, de azóta sincs hír róla), volt Nemzeti Szálloda, Arany János utcai sarki épület, ami legutóbb (évekkel ezelőtt) egy banknak adott helyet, volt főiskolai kollégium a Mártírok útján, régi irodaépület a Pozsonyi utcán, a Magyar Rádió épületéről már ne is beszéljünk. De kiüresedett üzlethelyiségekből sincs hiány, említsük meg csak a volt Szövetség ABC-t, mint kiemelt helyet (a volt Domus-szal végre történik valami, Aldi kap benne helyet, az átalakítás megkezdődött).

Most ezek számát gyarapíthatja a Mol-székház a belvárosban. Információink szerint hamarosan kiköltöznek a még ott dolgozók a Kőrösi útra, így teljesen üres lesz a 10 emeletes épület. Ezt egyébként állítólag már egy ideje árulja a Mol, de eddig sikertelenül, ami nem is lehet véletlen, hiszen óriási ingatlanról van szó, ami alapos korszerűsítésre szorul.

Ez e telek évtizedek óta tátong üresen Szolnok központjában, pedig addig is, amíg mondjuk egy üveg felhőkarcoló épülne a helyén, parkolónak kiválóan lehetne hasznosítani, ha már abból úgyis hiány van a belvárosban

Pedig milyen jó nyugdíjasok otthona lehetne belőle, bővítve ezen szolgáltatásban az ágyszámot. De persze ilyenre az államnak, de az önkormányzatnak sincs pénze, ahogy utóbbinak a Tisza Szállóra sem futja, pedig nagyon sokan szeretnék azt elérni, hogy a város vegye meg a patinás ingatlant a jelenlegi kínai tulajdonostól.

Egyébként arról is régóta hallani, hogy hamarosan kiüresedik a volt MKB irodaháza is (apropó, ezzel egybeépítve szintén régóta üresen áll egy többemeletes irodaházrész), mert az itt dolgozók állítólag átköltöznek a volt Budapest Bankba, ami ugye immár MFB-ként működik.

Ez a még most is szép épület is Szolnok egyik szégyenfoltja

Egyszóval ezek egyáltalán nem jó folyamatok, ezek is mutatnak valamit, amit a városvezetésnek kell(ene) leszűrnie.

Kapcsolódó cikkek