Szolnoki szégyenfoltok: a Magyar Rádió épülete

Megosztás

Régóta Szolnok szégyene a Magyar Rádió Szolnoki Stúdiójának ingatlana. Az abszolút belvárosban található ingatlan évek óta siralmas állapotban van, környezete kiábrándító, szemetes.

A közvetlenül a buszpályaudvar mellett található épület környezetét naponta láthatják az utazók. A környéket a buszra várók közül többen is szeméttárolónak használják. Az udvaron közvetlenül a kerítés mellett a látvány gusztustalan.

A város évek óta nem tud azzal a feladattal megbirkózni, hogy legyen végre valami az ingatlannal. Ez mutatja a város vonzerejét is: az, hogy a belvárosban senkinek sem kell ez az terület, azt bizonyítja, hogy a befektetőknek nem igazán vonzó a város. Minek fektessenek bármibe is, ha az nem térül meg. Hasonló képet mutat a szintén belvárosban található volt Szövetség és Domus épülete is. Ezek sem kellenek senkinek sem.

Voilt egy idő, amikor felmerült, a rádió épülete helyén parkolóházat kellene építeni, de ennek gazdaságossága is kétséges. Ugyanakkor az épület szinte történelmi védettségű hely, hiszen állítólag innen közvetítették Kádár János elhíresült beszédét.

Mindenesetre valóban ritka jelentőségű épültről van szó, aminek sorsáról egy közmeghallgatáson is érdeklődött Tóth Árpád Zoltán, aki Facebook-oldalt is működtet a rádió épületének megmentése érdekében, hogy mit tervez a város az ingatlannal.

Szalay Ferenc polgármester természetesen semmit nem ígért, pontosabban csak ígért, hogy azon vannak, hasznosuljon.

Nos, információink szerint elképzelhető, hogy ez tényleg meg is valósul. Ugyanis úgy tudjuk, hogy mi más, mint egy Fidesz-közeli intézmény, az MCC tenné rá a kezét az épületre.

Úgy értesültünk, hogy valamiféle zenei intézménynek adna helyet a felújított épület.

Reménykedjünk, hogy így lesz, ezzel együtt pedig végre rendeződhet a környék is.

Kapcsolódó cikkek