Leburkoltak négy utcát Kunszenten, a lakosok kommentben ugrottak a témára

Megosztás

Kunszentmártonban befejeződött négy zúzottköves utcában, összesen 592 méter hosszúságban a felület lezárása. Az önkormányzatnál naprakész a úthálózat állapota, egy szempontrendeszer alapján haladnak a felújításokkal.

Kunszentmártonban befejeződött négy zúzottköves utcában, összesen 592 méter hosszúságban a felület lezárása. Ezek az utcák: Újvilág utca 134 m (Csongrádi u – Irányi u. között); Arany János utca 164 m (Hunyadi u – Körösi Cs. S. u között); Dobó István utca 102 m (Arany J. u – Árpád krt. között); Károlyi Mihály utca 192 m (Fekete I. u – Ady E. u. között).

A munkálatokat a Tend-Mix Bau Kft. végezte több mint 21 millió forint értékben.

Wenner-Várkonyi Attila polgármester ezzel kapcsolatban arról adott tájékoztatást, hogy a hivatal műszaki osztályán naprakész az úthálózat állapota. Egy felállított szempontrendszer alapján (az út hossza, szélessége, leterheltsége, ingatlanok száma stb.) történik az utcák rangsorolása, mely alapján hozza meg mindig a Képviselő-testület a döntést, hogy az adott fejlesztési projektben mely utcák szerepeljenek. A szempontrendszeren túl nagyon fontos meghatározó elem, hogy az adott fejlesztésre mekkora forrással rendelkezik a város.

Közölte, tervezik, hogy még idén folytatják a zúzottköves utcák lefedését, melyről később ad tájékoztatást.
Bejelentette, hogy emellett két aszfaltburkolatos út felújítása is meg fog történni. Ezek a Károlytelepi út (külterületi út) és a Táncsics út. Ezek a projektek nyertes pályázat útján valósulnak meg.

A polgármester elismerte, tudják, hogy minden lakónak jogos az igénye, hogy a saját utcája jó minőségű legyen. Ezen dolgoznak ők is, hiszen látható, ha apróbb lépésekben is, de minden évben tudnak útfelújítást végezni, mely összességében javítja a kunszentmártoni úthálózat minőségét.

A lakosok természetesen további igényeket fogalmaztak meg, konkrét utcákat megjelölve, és kérdezve, hogy ott mikor lesz felújítás.

A polgármester ezekre úgy reagált, számára szomorú, hogy annak ellenére, hogy most négy utcában történt pozitív változás, mégis sok a negatív komment. Az eredményeket csak kevesen ismerik el. A tény az, hogy az utóbbi időben több száz millió forint értékben tudtak utakat felújítani. Csak ezzel a technikával 16 utcában történt felújítás. Megérti, hogy mindenki szeretné, ha az ő utcája lenne felújítva, de mindenkinek nem tudnak egyszerre megfelelni. Soha sincs annyi forrás, hogy egy-két év alatt minden utcát rendbe tudjanak tenni, de lehetőségeikhez képest mindent megtesznek az úthálózat fejlesztéséért.

Forrás: Wenner-Várkonyi Attila polgármester Facebook

Kapcsolódó cikkek