Cegléd beadta a kérelmet a Kúriára a labdázók ügyében

Megosztás

A ceglédi labdázók ügyében elkészült a felülvizsgálati kérelem, melyet benyújtottak a Kúriához. Ezt Csáky András, Cegléd polgármestere közölte közösségi oldalán.

A polgármester hozzátette, nagyon sok precedensértékű kúriai döntést tanulmányoztak a beadvány készítői, ugyanis több jogász véleményét is kikérték az üggyel kapcsolatban.

Közölte, a felülvizsgálati kérelemben a jogerős ítélet részbeni hatályon kívül helyezésére és az elsőfokú ítélet megváltoztatására, másodlagosan pedig új eljárás és új határozat hozatalára törekednek.

Egyúttal kérték a jogerős ítélet végrehajtásának felfüggesztését, melyben a Kúria végzése határozhat. Az ügyben tárgyalás tartását kezdeményezték.

A város vezetője hangsúlyozta, beadványukat alapvetően arra alapozták, hogy a Fővárosi Ítélőtábla ítélete nem megfelelően értékelte a szakértői véleményt, és a szembenálló érdekeket nem mérlegelte, ezért téves következtetésre jutott, amikor elrendelte a labdázók bezárását és lebontását.

Csáky András reményét fejezte ki, hogy pozitív elbírálásban lesz része beadványuknak.

Mint ismert, Cegléden két labdázót is el kellene bontania a városnak, mert az önkormányzatot a labdázók környékén élő két lakó feljelentette, mert úgy ítélték meg, hogy a dühöngőkben folyó tevékenység zavarja őket nyugalmukban. A lakók pert nyertek, ezt támadta meg az önkormányzat.

Forrás: Csáky András Facebook

Kapcsolódó cikkek