A sportcentrum úgy nyeli a pénzt, mint kacsa a nokedlit

Megosztás

Több mint 881 millió forintra emelte Szolnok önkormányzata a Szolnoki Sportcentrumnak adott támogatást. Erre az energia-, illetve a bérköltségek emelkedése miatt volt szükség.

Tavaly év végén 800 milliós támogatásról döntött a szolnoki közgyűlés, de ezt már márciusban módosítani kellett, mert ez a hatalmas összeg is kevésnek bizonyult a Szolnoki Sportcentrum számára, számolt be a közgyűlés sport, turisztikai és civil kapcsolatok bizottságának üléséről a Szolnok Tv. A márciusi döntést kell most “átfuttatni” a szervezeten, módosítani kell az üzleti tervet.

Tasnádi Zoltán, a bizottság elnöke a Szolnok Tv-nek elmondta, hogy az emelés okai a megnövekedett energia- és bérköltségek voltak. Ugyanakkor az üzleti tervben meghatározták azokat a rendezvényeket is, amiket a sportcentrum szervez, ez pedig a Szent István napi rendezvények, a karácsonyi falu, a tiszai hal napja és a majális.

Ez utóbbi azért is érdekes, mert idén a sportcentrum takarékossági okok miatt nem szervezte meg a családi majálist a Tiszaligetben, mert a Fidesz-frakció nem szavazta meg az erre szükséges 7 millió forintot.

Úgy tűnik azonban, hogy immár az esemény jövő évi megrendezése előtt nem lesz akadály. Annak érdekében egyébként, hogy jövőre mindenképpen legyen családi majális – aminek elmaradása nagy felháborodást keltett – a Tiszaligetben, az ellenzék is felszólalt, sőt, a Momentum aláírásgyűjtésbe is kezdett.

Nyitókép: Rózsa József, a sportcentrum vezetője a közgyűlésen

Kapcsolódó cikkek