A tiszaligeti majálisért gyűjt aláírásokat a Momentum

Megosztás

Maradjon mindenki ünnepe a május elseje! felkiáltással aláírásgyűjtésbe kezdett a Momentum Miskolczi László volt alpolgármester által vezetett szolnoki szervezete. Tette ezt azért, mert a Fidesz ezt is ki akarja sajátítani és mindössze kedvenc helyén, az Ormos Imre parkban akar három civil, de fideszes kötődésű szervezet szervezésében majálisozni.

A sportcentrumnak ugyanis nincs állítólag 7 millió forintja erre a rendezvényre. A lakosság felhördült.

Mint a Momentum írta:

“Szolnokon eddig a Tiszaligetben került megrendezésre a majális, pártpolitikától függetlenül, családi ünnepnapként. 2012 óta a szolnoki Sport Centrum rendezte az eseményt, de az idei szervezést már nem vállalják.
A fideszes polgármester bejelentette, hogy az ünnepségre idén is sor kerül, mégpedig az Ormos Imre parkban, a Tallin Városrészért Egyesület, a Széchenyi Városrészért Egyesület és a Pletykafaluért Egyesületnek köszönhetően. Sajnos mind a három egyesület a Fideszhez köthető, az elnökeik regnáló fideszes önkormányzati képviselők és egy a Fidesz által támogatott álcivil. Mi úgy látjuk, hogy a Fidesz a szolnoki majálist kampánycélra felhasználva teljes mértékben ki akarja magának sajátítani. Ne hagyjuk, hogy a majális a Fidesz által kisajátított Ormos Imre Parkban kerüljön megrendezésre, hanem továbbra is mindenki ünnepe maradhasson a megszokott helyén, a szolnoki Tiszaligetben!”

Ennek érdekében aláírásgyűjtési kezdtek, ami itt elérhető.

Nyitókép: Tavalyi majális a Tiszalgetben. Tényleg kisgyerekek, fiatalok és idősebbek majálisa volt a rendezvény.

Fotó: szolsport.hu/Szolnok Tv

Kapcsolódó cikkek