Óriási április tréfa volt, hogy dél-amerikai halakat telepítettek a Nagykunsági-főcsatornába

Megosztás

Arapaimákat telepítettek a Nagykunsági-főcsatornába, a törpeharcsák és naphalak ellen vetik be őket.

„Most kaptam meg az engedélyt a központtól, hogy tájékoztassam a kedves sporttársakat, a Nagykunsági-főcsatorna nyugati ágába több helyszínen lett kísérleti jelleggel arapaima telepítve. Az Intézet reményei szerint ez az új ragadozó, amely szintén az amerikai kontinensről származik, segít majd leküzdeni az 1905-től Amerikából Magyarországra telepített törpeharcsák és naphalak által okozott ökológiai problémát” – közölte Facebook-oldalán a Törökszentmiklósi Horgász Egyesület április elsején.

Mint írták, előnevelt ivadékokat és felnőtt egyedeket is helyeztek ki.

„A hátúszójuk tövébe rögzített, egyedi haljellel ellátott egyedeket kérjük, hogy pontos mérlegelés, hossz- és körméret mérése, illetve az egyedi azonosítószám feljegyzése és fényképezés után szíveskedjenek visszaengedni” – szóltak a horgászokhoz.

A rögzített adatokat a fogás helyének, a kifogó nevének és a fogás időpontjának feltüntetésével a megadott címre kell elküldeni. A beküldő éves területi engedélyt kap jutalmul – tájékoztatott a Törökszentmiklósi Horgász Egyesület.

Frissítés április 2-án: Reagált a Törökszentmiklósi Horgász Egyesület az arapaima-telepítésre.

„A tegnapi telepítésről szóló beszámoló második része tisztelgés volt április 1. előtt. Elnézés kérünk azoktól, akik fellelkesültek az arapaima fogásának lehetőségén. Szerencsére ez a trópusi faj biztosan nem kerülhet hazai vizekbe” – fogalmaztak közösségi oldalukon.

Forrás: pecaverzum.hu

Kapcsolódó cikkek