Media1: kirúgták a Frisshirek.hu teljes szerkesztőségét

Megosztás

Rendkívüli értekezleten közölte kedden este Föőr Gábor, a Genesis Médiacsoport tulajdonosa a Frisshirek.hu hírportál munkatársaival, hogy megválnak tőlük – írta a Media1.hu. A felmondásokat a mai napon kezdik el kézbesíteni a tavaly indult hírportál stábtagjainak, akik hivatalosan nem nyilatkozhatnak, ugyanis titoktartási szerződés kötelezi őket, amelynek betartására figyelmeztették is őket, vette át az információt a 24.hu.

A portál úgy tudja, hogy az újságírókat arról tájékoztatták: várhatóan egy hónap múlva, június 24-én, a felmondási idők lejártával fel is függeszti a Frisshirek.hu a hírszolgáltatását. Vannak azonban olyan információink is, hogy esetleg ezt csak azért mondhatták a munkatársaknak, mert később egy új stáb érkezhet, akikről majd már Gattyán Györgyék döntenének. Magyarország egyik leggazdagabb embere még februárban a Legnagyobb Vállalkozás Kft. nevű, a Docler Holdinghoz tartozó cégén keresztül megszerezte a frisshirek.hu domént, miközben a portál impresszuma és a médiahatóság nyilvántartása szerint a kiadó továbbra is a Genesis Mediacsoportnál maradt.

Információink szerint a szerkesztőségben érzékelhető volt, hogy ha nem tesz valamit Föőr Gábor a reklámbevételek érdekében, csak idő kérdése lesz, hogy rosszra fordulnak a dolgok. Korábban egyébként már több szakmai vezető is távozott a laptól.

Állítólag Gattyánék – akik januárban jelezték, hogy beszállnának az üzletbe – a rossz olvasottsági mutatók miatt elbizonytalanodtak, ráadásul – úgy tudjuk – nem tudtak ők sem Föőr Gáborral együttdolgozni, így inkább a leépítés mellett döntöttek. Gattyánék most állítólag várnak egy hónapot, aztán addig kitalálják hogyan is tovább.

Mint ismert, Gattyán Megoldás Mozgalom néven politikai pártot alapított 2021-ben. A párt a 2022-es magyarországi országgyűlési választásra alakult, melyen mindössze 1 százalékot sikerült elérnie.

Forrás: 24.hu

Nyitókép: Márki-Zay Péter ellenzéki politikus (balra) Föőr Gáborral

Fotó: média1.hu

Kapcsolódó cikkek