Gépészetileg rendbe tették a mezőtúri uszodát, a fejlesztés folytatódik

Megosztás

Az utóbbi hónapokban több fejlesztést is végrehajtottak a mezőtúri uszodában, melynek központjában a kevésbé látványos, ám elengedhetetlen gépészeti korszerűsítés állt. 

Az első komolyabb probléma 2022. november végén jelentkezett, amikor is felmondta a szolgálatot az uszoda általános fűtését biztosító, több mint 30 éves hőcserélő berendezés. Ezt az idei év elején sikerült kicserélni.

Ezt követően egy újabb fontos fejlesztés valósulhatott meg. Régi probléma volt, hogy amennyiben a kinti hőmérséklet alacsony volt, a medence vize sem érte el a kívánt hőmérsékletet. Ez a probléma végül a medence hőcserélőjének cseréjével megoldódott.

A gépészeti felújítások nagyban hozzájárulnak az uszoda hatékony és gazdaságos működtetéséhez és mindemellett a fejlesztéseknek köszönhetően segíthetik a mezőtúri úszók és vízilabdázók sikeres felkészülését, akik rendre kiemelkedő sportteljesítményt nyújtanak. 

Szűcs Dániel polgármester azt is közölte, hogy a városi strandfürdő és fedett uszoda fejlesztésére irányuló sikeres pályázatukat követően már a kivitelezési terveken dolgoznak. Ennek a projektnek köszönhetően valósulhat meg többek között a kinti nagymedence modernizációja, vízgépészeti eszközök és megújuló energiaforrások telepítése is. 

Az elmúlt időszakban sikeresen lobbizott a város és több millió forintos támogatás érkezett az uszoda üzemeltetésére. Jelenleg is tárgyalnak további forrásokról, mely az uszoda fenntartási költségeihez hozzájárulva biztosíthatja a stabil működést. 

Kapcsolódó cikkek