Mintha aknatámadás érte volna a szolnoki Thököly utat, úgy néz ki a rengeteg kátyútól

Megosztás

Szolnok élmény télen, nyáron, hirdeti a Fidesz-propaganda, megspékelve különféle élményszigetes refrénekkel, holott a valóság mondjuk a Thököly úton jön szembe mindenkivel.

A Thököly útnak van egy rettenetesen rossz szakasza a felüljáró alatti részen. Erről tett fel videót egy arra lakó hölgy.

A hölgy szerint régóta ilyen állapotban létezik az utca, és valóban, már a 2011-es Google-térképen is termetes kátyúk élvezik a napsütést az adott helyen.

A hölgy kiváltképpen azért tette fel a videót, mert egy lakossági fórumon azt hallotta városházi szakemberektől, hogy igenis, van egy ember a városüzemeltetésnél, aki bizony rója az utcákat és minden kátyúról jelentést tesz.

Mármost ez a munka a hölgy szerint igencsak hiányos lehet, mert az illető vagy rég járt az utcában vagy elhagyta a jegyzeteit.

A videón valóban rettenetes állapotokat lehet látni, kátyú kátyú hátán látható.

A napokban írtuk meg, a 32-es főút Mátyás király úti szakasza is borzasztó állapotban van, sőt, a Levente utca vasút felőli része is, úgyhogy bőven lenne dolga errefelé egy útfelújító csapatnak.

Érdeklődésünkre egyébként válaszolt a Magyar Közút. Azt kérdeztük tőlük, hogy mikorra várható a rossz állapotban lévő Mátyás király utca felújítása.

A válasz szerint nagyjából soha.

Nézzük a teljes választ:

“Munkatársaink az időjárási lehetőségekhez mérten egész évben folyamatosan, ütemezetten dolgoznak a burkolathibák javításán a kezelésünkbe tartozó úthálózaton, így a 32-es úton is. A javításokat az útellenőri szolgálatunk által, napi szinten végzett rendszeres hibafeltárások alapján ütemezzük és figyelembe vesszük a lakossági bejelentéseket is és a burkolathibák balesetveszélyessége valamint az egyes útszakaszok forgalma alapján ütemezzük be a munkákat a minden évben előre meghatározott központi, állami költségvetési források felhasználásával.  

A balesetveszélyes, azonnali beavatkozást igénylő kátyúkat az észlelés, bejelentés után azonnal javítjuk, amennyiben egy forgalomra veszélyes kátyút nem tudunk egyből javítani, ideiglenesen táblázással jelezzük az úthibát a közlekedőknek. A téli hónapokban alapvetően ideiglenes jelleggel, hidegaszfalttal tudtunk dolgozni, mivel a melegaszfalt keverő telepek zárva tartanak, a melegaszfaltos technológia jóval tartósabb, melyet tavasztól-őszig tudunk alkalmazni.

Társaságunk a lokális javítási munkákon túl teljes körű felújítási beruházásokat csak külön elrendelés és a megvalósításhoz szükséges plusz költségvetési vagy európai uniós források biztosítása esetén indíthat el” – közölte Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető.

Nyitóképünkön a Thököly utca videón említett része látható, de nem idén, hanem még 2011-ben! Azóta csak rosszabbodott a helyzet!

Fotó: Google maps

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Kapcsolódó cikkek