Mikor újítják már fel a rettenetes állapotban lévő utat Szolnokon?

Megosztás

Túlzás nélkül állítható, hogy évek óta rettenetes állapotban van Szolnokon a Mátyás király utca. A forgalom itt jelentős, ami fokozott környezeti terheléssel jár az itt lakóknak. Ha ez még nem lenne elég, akkor a forgalom iszonyatosan rossz útfelületen halad, ami még inkább fokozza a zajt.

Mintha a senki földjén járna a közlekedő, olyan rossz állapotban létezik a szolnoki Mátyá király utca. Az út a forgalmas 32-es országos közút része, ami a városon kénytelen áthaladni. A minősége holdbéli tájra emlékeztet.

A város természetesen nem érzi magáénak a problémát, hiszen országos közút, a Magyar Közút pedig úgy tűnik, szintén így tesz, hiszen “csak” egy városon halad át az út, nem klasszikus országút.

Mi mindenesetre megkérdeztük a Magyar Közutat, hogy mikor óhajtják már végre az utat felújítani.

Mint levelünkben írtuk, az utca burkolata évek óta folyamatosan romlik, jelenleg rettenetes állapotban van. Keresztirányú kiemelkedések, jelentős töredezések, egyenetlenségek, felületi hiányosságok jellemzik.

A járműközlekedés emiatt is jelentős zajjal jár, arról nem is beszélve, hogy a járműveknek sem tesznek jót ezek a felületi hibák.

Megkérdeztük, hogy mikorra várható ennek az útszakasznak a felújítása (illetve ha ez nem mostanában történik, akkor milyen felújítások előzik meg a városban ennek az útnak az újraburkolását)?

Mekkora összegbe kerülne most ennek az útszakasznak a korszerűsítése?

Azért a városnak is volna a környéken dolga. Ekkora kátyú tetszeleg a Mátyás király utca mellékutcájában, a Levente utcában, ahol szintén rettenetes állapotban van a burkolat..

A Magyar Közút még nem felelt kérdéseinkre, amint megteszik, természetesen közöljük a választ.

Nyitóképünkön: egy szakasz a Mátyás király utcában így néz ki, felgyűrődött aszfalt teszi “élménnyé” a közlekedést.

Kapcsolódó cikkek