Hosszú évek után kiizzadták a Fidesz törökszentmiklósi csoportját

Megosztás

A választási győzelmünk egyéves évfordulóján örömmel jelentem be, hogy hosszú évek után újra megalakult a Fidesz törökszentmiklósi alapszervezete. Ezt közölte közösségi oldalán Herczeg Zsolt, volt mezőtúri polgármester, a körzet parlamenti képviselője, aki Boldog Istvánt követte ebben a tisztségben.

A politikus hozzátette, az alakuló ülésen egyértelmű célt fogalmaztak meg: szívvel, lélekkel Törökszentmiklós fejlődéséért, az itt élőkért fognak dolgozni, ami nyilvánvalóan el is várható tőlük.

A törökszentmiklósi Fidesz-szervezet évek óta nem létezett.

Még 2016. április 29-én a Törökszentmiklósi Fidesz Facebook-oldalon jelent meg Boldog István akkori országgyűlési képviselő közleménye, miszerint a törökszentmiklósi Fidesz-csoport megszűnt. Hozzátette, az új csoport megalakulásáig az oldalt ő maga működteti.

“A megértést segíti, ha felidézzük az előzményeket. A Fidesz nyolc év regnálás után a 2014-es önkormányzati választást csúfosan elbukta Törökszentmiklóson. Ebben valószínűleg komoly szerepe volt az egymás után kirobbanó súlyos botrányoknak, a korábbi városvezető kiskirálykodásának, a helyi vállalkozók mellőzésének, az idegenből hozott vezetőknek és sok más dolognak. Minden benne van abban, amit egy vállalkozó mondott a Magyar Narancsnak: „Ahogy megkapták 2010-ben a második esélyüket, pökhendiek lettek. Tudod, amikor a piacon már nem köszönnek vissza…. A polgármester asszonyról elterjedt, hogy arrogáns, autokrata. Elegünk lett. Mindegy volt, hogy ki, csak ne ők győzzenek újra” – írta a szemtőlszembe.eu oldal.

“Nem győztek, s ezzel megkezdődött a helyi Fidesz agóniája. Már 2015 ősszel kezdeményezte a szervezet elnöke a csoport feloszlatását, mivel az nem tudott megújulni, új tagok nem léptek be, s a lakosság ellenszenve sem csökkent velük szemben. Akkor még erre nem került sor, mert a tagok többsége az önfeloszlatás ellen szavazott, de a tisztújítás nem sikerült, s erre azóta sem került sor” – írta még az említett portál.

Most tehát sok év után megalakult az új csoport. Azt nem tudni, mert nem közölte Herczeg, hogy ki a csoport vezetője, ahogy azt sem, hogy Boldog István időközben kiengedte-e a kezéből a Facebook-oldal adminisztrátori feladatát, merthogy erről információ nem lelhető fel az oldalon.

Fotó: Herczeg Zsolt Facebook

Kapcsolódó cikkek