Több zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze a civilek

Megosztás

Vasárnap a Szandai rét környékén tevékenykedett a Szolnoki Zöld Erő csapata.

Pontosan egy éve, 2022.2.26-án tisztították meg a Szandai réten a bevásárló központ környékét a szél által széthordott szeméttől. Idén ismét ugyanolyan állapotot tapasztalhattak meg… A rétnek csak a bevásárlóközpontok környékére futotta az erőjükből, de innen is 20 zsáknyi hulladék gyűlt össze, ami az elmúlt egy évben került oda. Jelentős mennyiséget találtak a bekötő út mellett, amit egyesek szemétlerakónak használnak.

A zsákokat az út mellé pakolták. Tavaly az Auchan áruháztól kértek és kaptak segítséget a szemét befogadására. Most várják a réten található kereskedelmi egységek segítségét az összegyűjtött szemét elhelyezésére.

Ugyancsak várják a segítséget az árokból összeszedett 16 darab gumiabroncs elszállításához. Helyi lakosonként 4 darab leadható lenne a közeli hulladékudvarban.

A zöld erősök megjegyezték, hogy örülnének, ha a boltok és gyorséttermek üzemeltetőinek is fontos lenne, hogy ne így nézzen ki környezetük. És feltették a kérdést: tényleg csak ennyi az értéke a szandai rétnek? Pedig a Szolnoki Értéktárnak is része.

Mindenhol szemét és szemét
Nem ennyien voltak, a végére maradtak ennyien
Ehhez nincs mit hozzáfűzni

Forrás és fotók: Szolnoki ZöldErő Facebook

Kapcsolódó cikkek