Martfűn nem csak vágnak, pótolnak is fákat

Megosztás

Minden kivágott fa helyett újat kell ültetni.

Az előző évi szárazságot, aszályt és a talajvíz visszahúzódását a közterületeken lévő növényzet is megsínylette. A zöldfelületekben, parkokban bővelkedő Martfűn is nagy számban száradtak ki elsősorban nyír- és fenyőfák.

A lakossági jelzések és saját felméréseik alapján folyamatosan vágják ki és távolítják el a kiszáradt, elkorhadt fákat az önkormányzat munkatársai. Több helyen csak fiatalítani kell, ahol nem muszáj, nem vágnak ki fákat.

A közterületeken kivágott fák, levágott gallyak arra alkalmas részeit szociális tűzifaként hasznosítja az önkormányzat.

Egyes zöldterületek, erdősávok esetében ebben az időszakban vágják vissza az elburjánzott aljnövényzet is. Ezen a télen ez a munka a vasúti nyomvonal melletti erdősávban folytatódik.

Martfűn úgy vannak vele, ha közterületen egy fát ki kell vágni az egészségi állapota miatt, akkor, ha nem is ugyanazon a területen, de pótolják.

A város zöldterületeinek fenntartására, kezelésére vonatkozó helyi szabályozás a növényzet pótlására előírja, hogy egy kivágott fa helyett egy, a környezetbe illő, megfelelő fát vagy öt cserjét, egy kivágott cserje helyett pedig két cserjét kell ültetni.

Forrás: martfű.hu

Kapcsolódó cikkek