Környezetvédelmi játék indul munkahelyi csapatoknak

Megosztás

A rendezvény- és fesztiválzöldítés hazai úttörőjének számító Zöldövezet Társulás vállalati igényekre reflektálva hirdette meg “Működj zölden!” címmel munkahelyi csapatoknak szóló környezetvédelmi edukációs játékát.  

A négyhetes irodazöldítő program a résztvevő csapatok közti vetélkedő is egyben. A jelentkező cégek, szervezetek munkatársai amellett, hogy olyan tippeket kaphatnak olvasmányos, videós, kihívásos-játékos formában, amelyekkel valóban értelmes módon tehetnek irodai ökolábnyomuk csökkentéséért, egy zero waste lebonyolítású karitatív csapatépítőt is nyerhetnek.

A környezetvédő szervezet az elmúlt években összesen 40 hazai cégnek közel 100 Segéd-kezek karitatív csapatépítőt, vállalati önkéntes programot szervezett. Ezeken az alkalmakon a konkrét fizikai feladatok elvégzésén túl mindig hangsúlyos szerepet kap a fenntarthatósági szemléletformálás, edukáció és párbeszéd.
“Segéd-kezek csapatépítőink során közvetlenül a cégektől, az ott dolgozóktól kapunk információt és valós képet arról, hogy valójában mire van szüksége napjaink zöldülő, zöldülni vágyó vállalatainak. Komoly know-how halmozódott már fel nálunk és igyekszünk minél több eszközt bevetni a tudásmegosztás érdekében. A most meghirdetett Működj zölden! program gamifikációs módszerekkel edukál, így remek lehetőség azoknak is, akik még csak most próbálnak környezettudatos gyakorlatokat bevezetni a mindennapjaikba.” – meséli Csobay Krisztina, a szervezet egyik vezetője.

A Működj Zölden! program ingyenes, de regisztrációhoz kötött, melynek határideje április 1. A szervezők örömére már most nagy az érdeklődés. A verseny márciusban indul és májusig teljesíthető a négyhetes kihívás, melynek kezdési időpontját a csapat határozhatja meg. A nyerteseket júniusban hirdetik ki, ekkor kiderül, kik nyerik a valóban zöld csapatépítőket.

Kapcsolódó cikkek